Evenimentul Zilei > Social > Revelion la -21 de grade! Ce s-a întâmplat în Piața Constituției și cum s-au făcut bani de pe urma celui mai mare foc de artificii
Revelion la -21 de grade! Ce s-a întâmplat în Piața Constituției și cum s-au făcut bani de pe urma celui mai mare foc de artificii

Revelion la -21 de grade! Ce s-a întâmplat în Piața Constituției și cum s-au făcut bani de pe urma celui mai mare foc de artificii

În ciuda avertizărilor meteo, zeci de mii de oameni au petrecut în stradă.

Revelionul în stradă s-a ținut în Piața Constituției, unde, în fiecare zi a anului e o mare problemă cu găsirea unui loc de parcare. Zăpada neridicată a pus și mai mari probleme șoferilor. Sute de mașini se învârteau neajutorate, iar paznicii de la Academia Română au deschis porțile și i-au lăsat pe șoferi să parcheze, pentru „o atenție”. În 10 minute, curtea era plină.

Zăpada mare, un ger năpraznic și 100.000 de oameni în Piața Constituției la trecerea în anul 2015. Revelionul organizat de Primăria Capitalei, prin intermediul ArCuB, cu zeci de artiștii Ha ha Production și Pro TV au adus în centrul Bucureștiului o mare de oameni dornici să se distreze și să ciocnească un pahar de șampanie în ciuda temperaturii mult prea scăzute la "HaHaHappy New Year Bucureşti 2015". Gazde au fost Smiley și Pavel Bartoș, iar pe scenă au urcat 80 de artiști. Fanii au venit încă de la ora 9.00, dar numărul celor din piață s-a dublat în apropierea orei 0.00.  Nu erau doar bucureșteni, ci și din împrejurimi, veniți cu microbuzele. Nu au lipsit nici copii de câțiva ani.

Moda în Piață, costumul de ski

Pentru Elena și fiul ei de patru ani, a fost primul an în Piață. S-a mutat de curând în București și încă de când stătea acasă, în Râmnicul Vâlcea, și-a dorit să vină la un Revelion în stradă. E însoțită de mama și de sora ei. „E frumos, dar am înghețat. Abia aștept să vâd artificiile și să plec”, ne spune femeia.

„Moda” a fost costumul de ski. „Știam că o să fie foarte frig, dar nu mă așteptam chiar așa. Am sosit în jurul  orei 22.30 și după o oră deja simt să îngheț”, îmi spune un bărbat echipat ca pentru munte. Sunt deja -17 grade.

Începând cu ora 23.00, coloane de oameni soseasc în Piața Constituției. Aproape o jumătate de oră mai târziu, când urcă Loredana pe scenă, în piață este o mare de oameni, iar termomentrul arată -20 de grade. Artista cântă și cere publicului să o acompanieze. Cu greu cei din față scenei o urmează. „Să dansăm, așa ne vom încălzi!”, strigă Loredana și începe o horă. Îndemnul are ecou, iar oameni încep să se miște. E mai bine.

Deja plutesc în aer o mulțime de lampioane. La ora 0.00 cerul se umple de artificii, iar șampaniile explodează. Rămâi cu gura căscată. Aproximativ 15 de minute de spectacol pe cer și 15 tone de materiale pirotehnice. Din păcate, oamenii încep să plece. Unii au înghețat, iar alții se grăbesc să nu prindă ambuteiajul.

„E minunat. Stau de 15 ani ani în zonă, dar niciodată n-am venit. A mai crescut și fiul meu, are șase ani și am venit să vedem spectacolul”, spune o doamnă care a venit în piață împreună cu soțul și fiul ei.

„Spectacolul de anul trecut a fost mai frumos”, intrevine un bărbat. „Acum e ceață și mult fum și nu s-a văzut prea bine. Vin de mulți ani aici pentru spectacolul de lumini”, adaugă el.

Față de anii trecuți, sunt mai puțini bucureșteni în stare de ebrietate. „Au fost câteva cazuri”, ne spun paramedicii. ”Nu putem da o cifră exacta. Au fost câțiva răniți din cauza artificiilor, iar câțiva au avut probleme cauzate de alcool”, adaugă paramedicul.  

După o jumătate de oră, Piața începe să se golească.  Aproape 100 de angajați ai ADP sunt pregătiți să facă curățenie. Sunt sute de kilograme de resturi de resturi în piață. Pe lângă sticlele de șampanie, bucureștenii au spart paharele din care au băut, le-au lăsat pe cele din plastic și peste tot sunt pungi. Câteva mii de spectatori au ramas să urmărească show-ul până la ora 1.00, iar Smiley întreține atmosfera.

Coloane de oameni și mașini blochează șoseaua, iar polițiștii încearcă să facă ordine. Peste 20 de echipaje de poliție au asigurat ordinea. „Nu am avut incidente până acum și sper să nu fie de acum înainte”, spune un polițist.

Este ora 0.45 și -21 de grade.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: