În continuare, vă propunem trei rețete extrem de rapide și gustoase la care nu veți mai renunța niciodată

Gazpacho

Ingrediente: 5-6 roșii mari de grădină;1 ardei capia; 2 castraveți medii; 2 fire de ceapă verde sau o ceapă roșie mică; 1 căpățână mică sau 2 căței mari de usturoi; 2 linguri de ulei de măsline;1 legătură de frunze de pătrunjel; 1 lingură zeamă de lămâie; 3-4 frunze de busuioc (opțional)

Mod de preparare

Spală, curăță și taie grosier toate legumele. Pune în vasul unui tocător (eu îl folosesc pe acesta) electric roșiile, castravetele, ceapa, ardeiul și verdeața. Mărunțește totul cât mai bine.

Dacă vrei să obții o textură fină, strecoară lichidul obținut printr-o strecurătoare cu ochiuri mari. Aceasta va reține semințele roșiilor dar mai ales coaja ardeiului, care poate fi destul de neplăcută.

Adaugă usturoiul pisat, uleiul, zeama de lămâie, decorează cu frunze de ceapă verde, bucățele de castravete sau de avocado și servește-o imediat.

Supă de dovlecel cu bacon

Ingrediente: 2 dovlecei (fără coajă) tăiați cubulețe, 1 morcov mare și 1 pastarnac tăiat cubulețe, 1 ceapă tăiată mărunt, 1 roșie mare tăiată mărunt, 1 cățel de usturoi pisat.

Se pun într-o oală legumele (fără dovlecel) și se toarnă 2 linguri de ulei și o cană cu apă. Se acoperă cu un capac și se fierb timp de 10 minute. Se adaugă dovlecelul și circa 2 l de apă. Se asezonează cu sare și piper și se lasă supă să fiarbă până când dovlecelul e moale.

Separat se rumenesc 100 g bacon (fără ulei) și se adaugă în supă.

Se mai pun condimente, în funcție de gustul fiecăruia, și se servește cu mărar tocat mărunt, iaurt sau smântână.

Cus-cus cu legume și turmeric

Ingrediente: 2 ardei (roșu și galben) tăiați mărunt, 1 morcov mare tăiat cubulețe și 1 ceapă albă mărunțită.

Legumele se călesc preț de 2-3 minute în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă 200 g cus-cus și se toarnă 400 ml apă fierbinte. Se condimentează cu sare, piper și puțin turmeric. Se amestecă și se lasă să fiarbă maximum 10 minute. După cele 10 minute, se pune capac și se lasă mâncarea să se odihnească măcar 5 minute, timp în care pastele vor absorbi lichidul. Se presară pătrunjel tocat și se servește cald.