Evenimentul Zilei > Social > Rețete de toamnă. Mâncăruri sățioase, dar și sănătoase
Rețete de toamnă. Mâncăruri sățioase, dar și sănătoase

Rețete de toamnă. Mâncăruri sățioase, dar și sănătoase

S-a răcit vremea, a venit toamna. Este timpul să faci câteva schimbări în meniu, înlocuind mâncarea rece și ușoară cu preparate hrănitoare. Poți face supe cremoase cu legume sau mâncăruri la cuptor, sățioase, dar și sănătoase.

Folosește alimentele specifice sezonului pentru o mâncare sănătoasă și gustoasă. Rețete care nu trebuiesc ratate.

Supe din legume de toamna

Poți face supe creme de morcovi. Acestea sunt atât pe gustul copiilor, cât și al adulților. Soteaza niște ceapă în ulei de măsline, adaugă câțiva cartofi dulci, ghimbir și morcovi. După ce legumele s-au fiert bine, pune-le în blender și fă un piure. Adaugă sare, piper și servește cu smântână. Un astfel de preparat are mai puțîn de 120 de calorii, conține fibre și proteine, fiind gustos și hrănitor. Încearcă o supă crema de morcovi.

Roșiile folosite toată vara îți pot fi de folos și în perioada rece, pentru supe calde, cremoase. Folosește în continuare usturoi, cimbru și busuioc. Adaugă ceapă și paște de tomate la roșiile proaspete și servește supă caldă de roșii.

Piure de cartofi și țelină

Uneori, într-o zi friguroasă de toamna tot ce ai nevoie este un preparat cremos, ușor de digerat. Un piure este pe placul oricui și poate fi servit chiar și simplu, fiind hrănitor și foarte gustos. Folosește legumele de toamna pentru un piure aromat. Încearcă o rețeta de piure din cartofi și țelină. Preparatul se aromeaza cu usturoi și cimbru. Grație laptelui și untului, vei obține un preparat cremos, potrivit chiar și pentru cină.

Tocăniță de toamna

Dacă nu ai timp să gătești zilnic, fă o cratiță mare cu tocăniță cu legume. Acest fel de mâncare poate fi păstrat mai multe zile la frigider, este sățios și potrivit că fel principal. Poți servi tocăniță caldă că atare sau cu o salată sau un piure. Tocăniță de legume de toamna este un amestec de dovlecei, ciuperci, ceapă, morcovi, țelină, roșii, porumb și fasole.

Peste la cuptor cu legume și cârnați

Peștele poate fi preparat pe toată perioada anului, iar toamna acesta se poate combină cu legume sățioase precum fasolea și chiar cu alte preparate din carne. Încearcă o rețeta de cod cu fasole și cârnați.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: