Editura Evenimentul si Capital

Rețete de la Chef-ii TV

14-04/reteta-scarlatescu-2-resize-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1026 Vizualizari

Jurații MasterChef, Horia Vîrlan, arbitrul Junior Chef, dar și concurenții au sfaturi pentru cititorii EVZ.

Temuții jurați de la „MasterChef”, show-ul de la ProTV, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, sunt maeștri când vine vorba de masa de Paște.

COTLETE DE MIEL ÎN CRUSTĂ DE ALUNE ȘI FISTIC - CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU

Ingrediente: cotlete de miel, alune de pădure, fistic, nuci, semințe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfeclă roșie, sare de mare, smântână de gătit și ficat de gâscă.

Preparare: Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă față, apoi se dau la cuptor.

Pentru crustă – alunele de pădure, fisticul, nucile și semințele de susan se pisează.

Piure de mazăre – mazărea se călește în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puțină apă. Când e gata se pasează, apoi se dă prin sită.

Coulli de ardei – Ardeiul gras (eu am folosit roșu) se coace pe plită, apoi se curăță de coajă și semințe și se pune la blender. Și gata, ați obținut coulli de ardei.

Jeleu de sfeclă roșie – Bucățile de sfeclă se fierb în apă, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroașă compoziția cu amidon.

Cotletele de miel deja preparate de scufundă în compoziția de sfeclă roșie, apoi se tăvălesc prin compoziție pentru crustă.

Spuma de foie gras – Se pune smântâna în cratiță, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topește, apoi compoziția se pune în blender, după care se strecoară și ajunge în sifon (puteți folosi unul pentru frișcă).

Pentru plating aveți liber la imaginație. Eu am folosit o eprubetă pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare și câteva semințe, alune, fistic.

Rețetă de la un concurent Junior Chef

Alexandru Horghidan, unul dintre concurenții „Junior Chef” de la Antena 1, are o rețetă pentru masa de sărbătoare: Mușchi de vită cu sos beurre blanc și sparanghel. Mod de preparare: Mușchiul de vită se prăjește în ulei de măsline câte cinci minute pe fiecare parte. Sparanghelul se blanșează și se sotează în unt. Sosul se face din eșalotă, vin alb, cimbru, rozmarin și unt. Eșalota se taie mărunt, se sotează în ulei de măsline, fără să se rumenească, apoi se adaugă cimbru, rozmarin și vin. Se lasă patru minute până ies toate aromele din ele, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă până devine omogen și cremos. Se strecoară și se servesc împreună cu mult sos.

Pont de la Chef Vîrlan

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2





Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI