Rețeta PSD pentru câștig electoral: Amenințarea asistaților sociali, plantații din administrație, promisiuni electorale fanteziste

Rețeta PSD pentru câștig electoral: Amenințarea asistaților sociali, plantații din administrație, promisiuni electorale fanteziste Sursa foto: arhiva EVZ

Aplicarea hotărâtă a consacratelor practici pesediste de 30 de ani. Aceasta este rețeta principală pe care se bazează PSD pentru obținerea unui scor cât mai bun la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Prima linie de acțiune se bazează pe primarii, președinții de Consilii județene și consilierii locali și județeni ai PSD. A căror practică cu caracter penal este prolifică de 30 de ani. Amenințarea electoratului captiv, cu educație precară, sărac, dependent de ajutoarele sociale, cu excluderea de pe listele cu ajutoare sociale care constau în bani de la bugetele locale, dacă nu se mobilizează la vot pentru a vota PSD.

Bani contra vot

Numărul asistaților sociali este în continuare mult prea mare în România fiind întreținut cu bună știință de guvernele și administrațiile locale ale PSD. Majoritatea lor sunt șomeri benevoli, oameni dezinteresați să muncească dacă tot primesc bani pe gratis.

Alții sunt victime ale politicilor economice și sociale aplicate de toate guvernele de 30 de ani, PSD fiind cel mai responsabil. A deținut guvernarea alternativ, timp de 17 ani. Iar când a fost în opoziție, a fost în continuare la putere în administrațiile locale: președinții de Consilii Județene care au generat celebrii ,,baroni locali,, și primării. Instituții înditruite să dea bani categoriilor sociale defavorizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zestrea PSD după alegerile locale din septembrie 2020 a rămas consistentă: cele mai multe președinții de Consilii Județene, 16, cei mai mulți primari, 1362. Majoritatea primarilor PSD se află în urbanul mediu, mic și în mediul rural, exact acolo unde pauperitatea este constantă și unde prea mulți oameni depind de banii aflați în pixul aleșilor PSD. Aleși care aplică liniștiți metoda prolifică electoral, „bani contra vot”.

PSD colectează voturi și de la uriașa masă a bugetarilor din România, masă crescută conștient în toate guvernările deținute timp de 17 ani. Administrațiile centrale și locale au fost supra-populate cu rude, prieteni sau persoane apropiate partidului, fidelizându-le cu salarii consistente.

Datele oficiale arată permanent că salariul de la stat depășește mult salariul din mediul privat. O anomalie  întreținută tot din calcul politico-electoral de PSD. PSD și-a conservat și puterea politică.

Domină Curtea Constituțională și majoritatea instituțiilor importante din administrația centrală: Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ și zone întregi din ministere. Inclusiv Parlamentul.

Creșterea pensiilor cu încă 32%

Un alt segment social sensibil și numeros, pensionarii, este racolat de PSD de 30 de ani. Pe liderii PSD nu i-a costat nimic să le promită pensii uriașe, făcând acest segment social chinuit, prizonier fidel al partidului pe formula „sindromului Stockholm”.

Creșterile minore de pensii date, practic, de guvernarile PSD, departe de cele promise, i-au transformat pe pensionari, votanți constanți ai PSD. Nu mai conta că promisiunile de măriri propagandistice de pensii nu aveau și nu au nici o susținere în realitatea economică a României. Și liderii PSD știau asta. Cu cruzime, au promis și au primit voturile scontate.

Formula este valabilă și astăzi, în prag de alegeri parlamentare. Programul de guvernare al PSD prezentat pentru alegerile din 6 decembrie de președintele partidului, Marcel Ciolacu cu o lună în urmă, prevede creșterea pensiilor cu încă 32%, creșterea salariului minim pe economie cu 57%, zero impozit pe salariile minime și pe bonurile de masă, etc.

Promisiuni-aspirator de voturi

Vasile Dîncu, liderul pesedist cu față universitară, a prezentat publicului un altfel de PSD. Mai curat, mai uscat: „Venim acum în fața alegătorilor cu o altă echipă de candidați, cu o altă conducere la nivelul organizațiilor noastre și cu un alt stil de lucru”.

Dîncu a mai aplicat aceeași rețetă și în anul electoral 2004, pe vremea guvenării Adrian Năstase. Politica imagologică „Centrul imaculat”. Ca și acum, și atunci, PSD și-a exilat fețele pătate din fruntea partidului, de la București, în județe. Sau i-au scos pentru un mandat, pe tușă. Dar ADN-ul partidului nu s-a schimbat. A rămas același.

Acum, PSD a pus glorios pe listele parlamentare doctori cu notorietate, Adrian-Streinu Cercel, Alexandru Rafila, Patriciu Achimaș Cadariu, fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș.

L-a anunțat pe Sorin Grindeanu ca fiind propunerea de premier al partidului. Imaginea acceptabilă a lui Grindeanu se datorează lui Liviu Dragnea care l-a executat pe acesta din fruntea guvernului PSD în 2017 pentru că a temporizat aplicarea celebrei OUG 13 care îl scăpa pe fostul șef al partidului de iminența condamnării la închisoare. Ghinion. Dragnea a intrat la închisoare în anul 2019. Practic, PSD este singurul partid din România care are în panoplie doi foști președinți condamnați la închisoare cu executare.

Politica de imagine a PSD-Ciolacu și Dîncu a scontat și pe factorul empatic „micorazon”. Liderii partidului au renunțat public, de câteva luni, la retorica agresivă, cinică, mincinoasă, arogantă, de stăpâni ai românilor și ai României practicată de PSD-Dragnea.

De câteva luni se adresează publicului cu voci mieroase, susținând duios că suferă alături de oameni din cauza crizelor generate de pandemia covid.

Au pasat stilul lor arogant din spațiul public, liderilor PNL și USR-Plus. Aceștia nu au perceput mișcarea strategică a pesediștilor. Gradul de empatie al PNL, cu puține excepții, și al USR-Plus față de public este redus și jignește oamenii, afectați oricum emoțional de efectele pandemiei covid.

Sondajele interne ale tuturor partidelor înregistrează o creștere a PSD de la 22,23%, scor politic, cât a obținut la alegerile locale din septembrie 2020, la 28%, estimate pentru alegerile din decembrie. Este treaba PNL, USR-Plus, PMP, etc, în ce măsură vor convinge alegătorii să-i voteze. Important pentru alegători este să nu se lase din nou înșelați de promisiunile electorale fanteziste, populiste și de cosmetica politico-electorală a PSD 2020.