Rețetă de înghețată de casă cu fructe și lapte bătut. Un desert delicios și cu puține calorii

Rețetă de înghețată de casă cu fructe și lapte bătut. Un desert delicios și cu puține calorii Sursă Dreamstime

Vara se apropie, iar gospodinele pot prepara o rețetă de înghețată de casă cu fructe și lapte bătut. Este potrivit atât cât pentru diabetici, cât și pentru cei care țin dietă, fiind fără zahăr.

Rețeta de înghețată de casă cu fructe și lapte bătut. Acest desert este delicios și nu conține zahăr, ouă și grăsimi. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

500 de grame de fructe proaspete sau congelate (căpșuni, mangă, banane sau orice alt fruct) 330 ml. lapte bătut (2% grăsime) 80 de grame de miere de albine (ceva mai multă dacă folosiți fructe mai acide)

Rețeta este gata mult mai rapid dacă folosiți fructe congelate. Dacă folosiți fructe proaspete, acestea se spală, se zvântă, se curăță de codițe și se taie în bucăți potrivite. Se aranjează fructele într-un singur strat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se dau la congelator 2-3 ore, până îngheață, potrivit lauralaurentiu.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vasul blenderului se toarnă fructele congelate, apoi laptele bătut și mierea. Se prelucrează la blender la viteză mare, până încep fructele să se mărunțească. Se prelucrează amestecul cu blenderul până devine omogen. Înghețata trebuie lăsată la congelator aproximativ 30 de minute. Asta este tot. Poftă bună!

Sursa: dreamstime.com

 

Rețetă de înghețată prăjită

Gospodinele pot prepara și rețeta de înghețată prăjită, o specialitate chinezească. Aceasta are mai multe calorii, dar este extrem de gustoasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

câteva cupe de înghețată, după preferințe; câteva felii de cozonac, de panettone sau de blat pentru tort; lapte, sirop de fructe, de rom; 4 linguri de faină albă; 1 vârf de cuțit de drojdie deshidratată sau 8 grame de drojdie proaspătă; apă; 1 praf de sare; ulei pentru prăjit.

Primul pas este acela de a modela cu a ajutorul unei ustensile pentru cupele de înghețată formele. Faceți atâtea bile câte porții doriți să aveți. Așezați înghețata pe un platou și puneți-o la congelator. Apoi tăiați cozonacul sau blatul pentru tort în felii. Adăugați laptele sau siropul de rom și înmuiați feliile de cozonac.

După ce felia s-a însiropat bine de tot, așezați pe ea o bilă de înghețată, proaspăt scoasă din congelator. Adunați cozonacul însiropat în jurul înghețatei, dacă nu e suficient ca să o acopere, completați cu bucățele însiropate bine. Bilele trebuie puse la congelator, până ce s-au întărit suficient.

Puneți într-un bol drojdie, trei linguri cu vârf de făină, un praf de sare și apă la temperatura camerei. Adăugați puțină făină peste bile. Apoi, se pun în ulei și se prăjesc bine pe toate părțile, până devin aurii, și gata.