Alimentele fermentate, tot mai folosite în întreaga lume, sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului, iar explicația este una cât se poate de simplă.
Alimentele fermentate trec printr-un proces în care bacteriile naturale se hrănesc cu zahărul și amidonul din produsele alimentare și produc acid lactic. Acest proces conduce la formarea de probiotice și vitamina B. Probioticele rezultate prin fermentarea alimentelor ajută organismul menținând un echilibru al sanatatii intestinului.
Probioticele susțin, de asemenea, producerea de anticorpi și întărirea sistemului imunitar, prevenirea diferitelor boli și afecțiuni.
Ghimbirul este unul din ingredientele minune care, prin procesul de fermentare are numeroase proprități benefice asupra organismului. Principalul său compus bioactiv, gingerolul, are efecte anti-inflamatorii si antioxidante puternice.
Vă prezentăm mai jos un leac făcut pe bază de ghimbir fermentat, care dovedește încă o dată că leacurile folosite de bunici pot funcționa și acum, prevenind apariția multor afecțiuni în organism.
Aveți nevoie de o radacina de ghimbir, decojită și tăiată, o lingură de sare de mare, o lingura de turmeric și suc de lămâie.
Lăsați ghimbirul la înmuiat timp de 15 minute. Apoi, cojiți-l cu o lingura și așezați-l pe fundul unui borcan, peste care adăugați sucul de lamaie până va acoperi complet ghimbirul.
Adăugați apoi sarea de mare și turmericul și așteptați până când se dizolvă. Acoperiți apoi borcanul ermetic și lăsați-l la fermentat, la temperatura camerei, aproximativ 2 săptămâni.
Consumați câte o libgură din amestec zi de zi pentru a vă întări organismul și a preveni apariția afecțiunilor.