”Rețeaua Deontologilor” în anchetă. Cine o face și ce articole din lege au încălcat magistrații la beția cu jurnaliștii

”Rețeaua Deontologilor” în anchetă. Cine o face și ce articole din lege au încălcat magistrații la beția cu jurnaliștii

Scandalul de presă din jurul Rețelei ”Deontologii”  s-a transformat într-un dosar penal, aflat în lucru la Parchetul Militar București. Informația a transmis-o chiar prim-procurorul Bogdan Pîrlog, prin intermediul site-urilor G4media, a lui Dan Tapalagă, și Hotnews.

La Capitolul 4 - Imparţialitatea judecătorilor şi procurorilor

ART. 9

(1) Judecătorii şi procurorii trebuie să fie imparţiali în îndeplinirea atribuţiilor profesionale, fiind obligaţi să decidă în mod obiectiv, liberi de orice influenţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

(2) Judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea lor.

La Capitolul 6 - Demnitatea şi onoarea profesiei de judecător sau procuror

ART. 17

Judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi în societate.

Răsturnare de situație. Superiorii procurorului Pîrlog îl cercetează

Așa cum am spus, în cursul dimineții de marți, EvZ a transmis solicitări către instituții importante ale Justiției, cerând lămuriri, dar și la instituțiile militare pentru a afla cine ar fi militarul din dosar la care făcea referire procurorul Pîrlog.

În cursul după amiezii, pe site-ul pentru care lucrează jurnalistul Alex Costache, G4media, a apărut următoarea știre:

”Conducerea Parchetului de pe lângă Curtea Militară de Apel a declanșat un control cu privire la modalitatea de sesizare și competența pe dosarul penal deschis de procurorul Bogdan Pîrlog pentru abuz în serviciu și violarea vieții private în cazul imaginilor difuzate de România TV de la o întâlnire privată a doi magistrați cu doi ziariști, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro”.

Ca să bage bățul prin gard, fiindcă pe acest site Alex Costache a dus războiul împotriva Gabrielei Scutea, semnatarul articolului afirmă că sursele sale i-au spus că ”verificările ar fi fost la cererea Gabrielei Scutea, noul procuror general al României. Contactată, Scutea nici nu a confirmat, nici nu a infirmat precizând: ”Când avem ceva de comunicat, o vom face.”

Aceeași tactică perversă o aplică și vizavi de EvZ. Jurnalistul scrie că EvZ  le-a susținut pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu la șefia Parchetului General și DIICOT. O minciună sfruntată, ziarul nostru publicând doar știri oficiale cu privire la desemnarea șefilor Parchetelor. Doar articolul din 12 februarie, apărut în Gândul, prin care se făceau dezvăluiri despre un grup de jurnaliști și magistrați care trag sfori împotriva ministrului Cătălin Predoiu, a fost preluat pe site-ul evz.ro. Lucru care se pare că s-a confirmat prin imaginile de la beția ”suspectaților” din Lokal.

Cea mai interesantă parte, prin greutatea mesajului, din articolul de pe G4media este declarația pe care a dat-o șeful Curții Militare de Apel, cel care a cerut prim-procurorului Pîrlog o copie a dosarului deschis la Parchetul Militar București. Adrian Nicolau a negat că Gabriela Scutea ar avea vreun amestec și a explicat:

”Este o sesizare din oficiu pentru infracțiunile de abuz în serviciu și violarea vieții private cu privire la acele imagini despre care din actul de sesizare rezultă că se presupune că ar fi implicate cadre militare din servicii de informații . Am aflat și eu despre acest dosar luni seară, dintr-un articol, apoi dintr-o emisiune, și am cerut apoi informații despre dosar – cum s-a format și care este situația, pentru că așa procedez atunci când nu sunt informat în prealabil. În primul rând, am vrut să verific dacă e adevărat ce s-a scris”, a declarat șeful Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.