Reșițenii care-și distrug mașinile în gropile din oraș primesc bani de la primărie

Reșițenii care-și distrug mașinile în gropile din oraș primesc bani de la primărie

Reșițenii care își ”rup” mașinile în gropile din orașul lor primesc despăgubire de la primărie, câte 1.000 de lei. Era o ideea primarului Ioan Popa, care marți a fost aprobată în plenul Consiliului Local.

Sumele de bani care pot fi acordate cu titlu de despăgubire pentru pagubele produse ca urmare a evenimentelor / accidentelor rutiere întâmplate în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, datorate stării tehnice necorespunzătoare a carosabilului de pe raza municipiului Reșița vor fi de maximum 1.000 de lei de mașină și „vor fi prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Municipiului Reşiţei putându-se acorda numai după aprobarea acestuia de către Consiliul Local al Municipiului Reşiţa“, a explicat Popa.

Proiectul de hotărâre are şi o anexă care stabileşte procedura de lucru a Comisiei de constatare amiabilă şi evaluare a pagubelor. Pentru fiecare cerere, se va deschide dosar care trebuie să cuprindă, printre altele, „fotografii datate de la faţa locului, din care să rezulte avariile şi cauza producerii acestora“. Iată explicaţia primarului Popa, de la finele lunii ianuarie, prin care argumenta necesitatea unei astfel de hotărâri: „Având în vedere condiţiile meteorologice din sezonul de iarnă 2018-2019, care au determinat formarea mai multor gropi în suprafaţa carosabilă şi, întrucât din cauza temperaturilor scăzute, precum şi a vremii nefavorabile (precipitaţii sub formă de ploi, lapoviţă şi ninsoare, temperaturi scăzute), nu au putut fi reparate în timp util aceste gropi, s-au produs o serie de evenimente/accidente rutiere soldate cu avarierea mai multor autovehicule. Astfel, unii cetăţeni care şi-au avariat autovehiculul în gropile din suprafaţa carosabilă de pe raza municipiului au formulat petiţii, cereri, prin care au solicitat despăgubiri pentru pagubele suferite. Consider că se impune constituirea unei comisii de constatare amiabilă şi evaluare a pagubelor produse în această perioadă, în încercarea de a soluţiona cererile pe cale amiabilă, cu costuri cât mai mici“.

Ne puteți urmări și pe Google News