REPUBLICA LUI BUNEA STANCU. Brăila: Locuitorii a şapte sate, încă izolaţi din cauza zăpezii. În Buzău mai sunt izolate două sate

REPUBLICA LUI BUNEA STANCU. Brăila: Locuitorii a şapte sate, încă izolaţi din cauza zăpezii. În Buzău mai sunt izolate două sate

Şapte sate din cinci comune mai sunt izolate, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Brăila, la Buzău continuă să fie blocaţi din cauza zăpezii locuitorii a două sate. Președintele CJ Brăila este Gheorghe Bunea -Stancu (PSD).

În judeţul Buzău, sâmbătă dimineaţă mai sunt izolate localităţile Mitropolia şi Smârdan din comuna Brădeanu, un singur drum judeţean fiind încă impracticabil.

Potrivit primarului comunei Brădeanu, Nistor Ştefan, citat de mediafax.ro, oamenii din cele două sate au fost afectaţi atât la primul val de viscol de ninsori, dar şi la al doilea, de la mijlocul săptămânii.

Conform sursei citate, între primul cod roşu şi cel de-al doilea, când pentru scurt timp drumurile au fost deszăpezite, localnicii nu au avut timp să îşi facă provizii de alimente. Vineri însă, un elicopter a ajuns în zonă cu pâine, apă şi conserve de la rezerva de stat şi de la Consiliul Judeţean, iar poliţiştii de la Departamentul de Intervenţii Rapide le-au împărţit locuitorilor, astfel că în acest moment nu se mai pune problema lipsei alimentelor şi a apei potabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zăpada acoperea casele

Primarul a mai spus că în interiorul satelor oamenii au reuşit să cureţe zăpada care le acoperea casele şi le bloca ieşirile din gospodării spre grajdurile animalelor, însă problema rămâne drumul judeţean care leagă cătunele de centrul comunei. Şoseaua este acoperită încă de nămeţi, iar sulurile de zăpadă îngheunează mult intervenţia utilajelor de deszăpezire.

În judeţul Buzău se circulă, sâmbătă dimineaţă, pe toate şosele naţionale, fiind deschis inclusiv DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, blocat de la primul val de viscol. Atât pe această şosea, cât şi pe DN 2 C Costeşti-Smeeni-Slobozia sunt însă impuse restricţii de circulaţie pentru maşinile de peste 3, 5 tone. Pe restul drumurilor naţionale din Buzău se poate circula în condiţii dificile.

600 de militari, în Brăila

Peste 600 de militari, pompieri, poliţişti şi jandarmi vor acţiona şi sâmbătă în judeţul Buzău pentru deszăpire.

În judeţul Brăila, potrivit reprezentanţilor Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă mai sunt izolate şapte sate din cinci comune: satele Bumbăcari, din comuna Dudeşti, satele Drogu, Pîntecani, Zamfireşti din comuna Galbenu, satul Maraloiu, din Gradiştea, Mihail Kogălniceanu din comuna Râmnicelu şi satul Pribeagu din comuna Roşiori.

De asemenea, mai sunt blocate 13 drumuri judeţene, iar pe alte 11 se circulă pe un singur sens.

Toate cele cinci drumuri naţionale din Brăila au fost deschise. Astfel, pe DN 2B, DN 21 şi DN 22 B se circulă în condiţii dficile, pe DN 23 Brăila - Gulianca - limita cu Vrancea este impusă restricţie de tonaj de 7,5 tone, iar pe DN 22 Brăila - Gradiştea - limita cu judeţul Buzău se circulă pe un singur sens sâmbătă dimineaţă.

Potrivit Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, sâmbătă dimineaţă se pot realiza treceri cu bacul în Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei, iar toate localităţile sunt alimentate cu apă, după ce au fost probleme în ultimele zile în mai multe localităţi.