Evenimentul Zilei > EVZ Special > Replică dură a Israelului la atacurile Hamas. Crește numărul de morți. VIDEO
Replică dură a Israelului la atacurile Hamas. Crește numărul de morți. VIDEO

Replică dură a Israelului la atacurile Hamas. Crește numărul de morți. VIDEO

În noaptea de duminică spre luni, armata israeliană a efectuat zeci de atacuri în Fâşia Gaza, unde grupările armate au continuat să lanseze rachete asupra Israelului.

 

În câteva minute, forţele aeriene israeliene au efectuat zeci de atacuri, provocând întreruperi ale furnizării de curent electric.

Armata israeliană a lovit „ținte teroriste” din Gaza

Potrivit unui comunicat, forţa aeriană israeliană a informat că „avioanele de luptă” au lovit „ţinte teroriste” în Gaza, după ce rachete dinspre Gaza au fost lansate asupra localităţilor israeliene Beersheba şi Ashkelon imediat după miezul nopţii.

Nu există informaţii imediate despre eventuale victime în ambele tabere.

Raidurile israeliene au ucis duminică 42 de palestinieni în Gaza, dintre care cel puţin opt copii şi doi medici, în cea mai sângeroasă zi a acestei săptămâni de violenţe în creştere.

În total, începând din 10 mai, au fost ucişi 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 de copii, fiind rănite peste 1.200 de persoane.

De partea israeliană au fost ucise zece persoane, dintre care un copil, fiind rănite 282 de persoane ca urmare a tirurilor efectuate de grupări armate palestiniene, inclusiv Hamas, dinspre Fâşia Gaza.

Reuniunea de urgenţă de duminică a Consiliului de Securitate al ONU nu a înregistrat niciun progres.

Potrivit mai multor diplomaţi intervievaţi de AFP, Statele Unite, într-o poziţie considerată de neînţeles de mulţi dintre aliaţii săi, au continuat duminică să se opună unei declaraţii comune care să ducă la o încetare rapidă a ostilităţilor.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avut discuţii telefonice cu omologii din Qatar, Egipt şi Arabia Saudită, state regionale cheie, pentru a încerca să oprească violenţele.

Mișcarea Hamas „nu a calculat corect amploarea răspunsului israelian”

Şeful armatei israeliene, Aviv Kohavi, a declarat duminică că mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, „nu a calculat corect amploarea” răspunsului israelian când a lansat ploaia de rachete săptămâna trecută, transmite AFP.

„Acţionăm cu un simţ al dreptăţii, cu sentimentul că este corect ce facem, că este ceea ce trebuie făcut pentru a proteja cetăţenii Israelului”, a adăugat Kohavi într-o declaraţie după o întâlnire la Tel Aviv cu premierul Benjamin Netanyahu, cu ministrul apărării Benny Gantz şi cu şefii Shin Beth şi Mossad.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: