Evenimentul Zilei > Social > Renovare majoră în sistemul medical pediatric: Investiție de peste 300.000 de euro la Institutul „Alessandrescu-Rusescu”
Renovare majoră în sistemul medical pediatric: Investiție de peste 300.000 de euro la Institutul „Alessandrescu-Rusescu”

Renovare majoră în sistemul medical pediatric: Investiție de peste 300.000 de euro la Institutul „Alessandrescu-Rusescu”

Fundația Mereu Aproape a anunțat demararea unor lucrări de renovare la nivelul Ambulatoriului de Specialitate al Institutului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală. Modernizările ce vor avea loc în cadrul proiectului a cărui sumă se ridică la 330.000 de euro vor viza cabinete de consultații, săli de așteptare, holuri și inclusiv săli de depozitare a deșeurilor.

„Este al doilea proiect major al Fundației Mereu Aproape din acest an în domeniul sănătății, după Centrul de recuperare post-covid de la Spitalul din Runcu. Dăm o nouă viață Ambulatoriului, acolo unde medicii le dau sănătate copiilor, dar măiestria lor trebuie susținută cu un mediu de lucru adecvat și cu echipamente esențiale pentru tratarea micilor pacienți. Mai mult, noi vrem să le oferim copiilor bucurie și iubire printr-un spațiu de poveste și să asigurăm personalului medical infrastructură de secol XXI”, a declarat Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape.

Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul „Alessandrescu-Rusescu” va fi renovat

La Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București sunt consultați anual zeci de mii de minori din România. Numărul consultațiilor medicale se ridică la peste 60.000, potrivit informațiilor transmise de Fundația Mereu Aproape.

În cadrul proiectului de modernizare, care vizează o suprafață de 800 de metri pătrați, se are în vedere renovarea următoarelor segmente:

 • 15 cabinete pentru consultații medicale din sfera pediatrică;
 • o cameră pentru prematuri;
 • un cabinet recoltări analize;
 • un cabinet EEG/EKG;
 • recepția;
 • două săli de așteptare;
 • cinci grupuri sanitare;
 • două holuri;
 • două vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale;
 • o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale;
 • o cameră pentru operatori centrală telefonică;
 • exteriorul intrării în Ambulatoriu.

„Noul spațiu creat și dotările aferente acestuia vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare și vor asigura copiilor condiții moderne de îngrijire”, a mai transmis Fundația Mereu Aproape.

Sprijinirea sistemului medical rămâne o prioritate

„Ambulatoriul de Specialitate al spitalului de pediatrie din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului «Alessandrescu-Rusescu» este locul unde micii noștri pacienți au parte de examinări medicale, investigații complexe și analize necesare diagnosticării, recomandării tratamentului necesar și evaluării ulterioare a pacienților.

Renovarea și utilarea acestui spațiu este o mare nevoie pentru INSMC, realizarea ei fiind un pas important și de mare ajutor spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce privește serviciile medicale oferite de echipa medicală multidisciplinară de excepție. Atât spațiul, cât mai ales aparatura medicală contribuie la desfășurarea în condiții optime a actului medical și la bucuria, dar mai ales sănătatea copiilor. Pentru toate aceste beneficii le mulțumim sponsorilor care fac posibil acest proiect”, a transmis dr. Florin Brezan, medic primar pediatrie, Manager, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

„Partenerii datorită cărora este posibil acest pas spre viitor al Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului sunt Hidroelectrica, Banca Transilvania, CEC Bank, precum și alte companii preocupate de sănătatea copiilor din România.

„Sprijinirea sistemului medical este o prioritate nu doar a momentului actual, ci una de esență. Noi, la Hidroelectrica, ne luăm foarte în serios rolul social, mai cu seamă când este vorba despre copii și despre sănătate, și ne-am propus să facem bine de fiecare dată când putem. Ne-am alăturat cu bucurie acestui demers generos, în speranța că efortul nostru va aduce alinare copiilor în suferință. Luptăm, împreună cu cadrele medicale și cu inițiatorii acestui proiect, pentru viață și pentru un viitor mai bun al copiilor noștri”, a declarat Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica.

„Ne bucurăm să putem susține proiecte relevante pentru comunitate și societate. Iar când vine vorba de copii, fiecare contribuție, oricât de mică, este o contribuție pentru viitor. Sperăm că solidaritatea pentru cauze care contează pentru comunitate să devină un gest de normalitate prin care să construim împreună un viitor mai bun”, a spus Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

Proiectul este realizat și cu susținerea partenerilor implicați cu soluții și creativitate în modernizarea Ambulatoriului: Art Interiors by Alexandra Nicula cu viziunea unitară pentru design-ul interior al noului Ambulatoriu, CoArtCo cu profilele decorative, VLAdiLA cu modele de tapet special create și realizate pentru micii pacienți”, se arată în comunicatul emis de Fundația Mereu Aproape.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: