Evenimentul Zilei > Actualitate > Renașterea MONȘTRILOR DE METAL. Cum își repară Putin ARMATA într-un cimitir al fiarelor din Rusia | GALERIE FOTO
Renașterea MONȘTRILOR DE METAL. Cum își repară Putin ARMATA într-un cimitir al fiarelor din Rusia | GALERIE FOTO

Renașterea MONȘTRILOR DE METAL. Cum își repară Putin ARMATA într-un cimitir al fiarelor din Rusia | GALERIE FOTO

Mai multe fotografii impresionante au fost lansate pe internet, iar ele prezintă procesul de recondiționare și reparare a unor aparate de zbor din Rusia.

Uzina de  revizie generală a aparatelor de zbor VAAFNAS, din Moscova, conduce în topul firmelor de reparație și mentenanță a componentelor aparatelor de zbor de mici dimensiuni. 

Conform statisticilor, 90% din elicopterele Mi-2 și 70% din biplanele AN-2, din Rusia, au fost reparate aici. 
În timpul celor 75 de ani de existență, în uzină au fost reparate peste 29 de tipuri de aparate de zbor și centrale electrice.  

Prima reparație a unui biplan a avut loc în 1939, fiind vorba de modelul Po-2. 

Uzina se află în orașul Balashikha, în Regiunea Moscova.  

În a doua jumătate a anilor 1960, compania a început să repare și elicoptere, astfel că au început cu modelul Mi-1, iar modelul Mi-4 a fost reparat din 1974 până în 1982.  

Imaginile arată diferitele etape de restaurare ale modelului Mi-4. Scopul proiectului este să readucă aparatul în condiții de bună funcționare, deși încă nu s-au găsit piloți care să testeze monstrul de metal.

Unele modele au fost aduse pentru reparații cu decenii în urmă, dar încă zac nereparate. 

Puteți urmări o galerie care prezintă o parte din restaurarea făcută unui elicopter, prezentate de www.englishrussia.com