Evenimentul Zilei > International > Renaște dinastia Romanovilor! Nuntă fastuoasă după un secol. Cine este George Romanov, descendent al ultimului țar Nicolae al II-lea. VIDEO, FOTO
Renaște dinastia Romanovilor! Nuntă fastuoasă după un secol. Cine este George Romanov, descendent al ultimului țar Nicolae al II-lea. VIDEO, FOTO

Renaște dinastia Romanovilor! Nuntă fastuoasă după un secol. Cine este George Romanov, descendent al ultimului țar Nicolae al II-lea. VIDEO, FOTO

O rudă a lui Nicolae al II-lea, ultimul țar al Rusiei, s-a căsătorit vineri în fosta capitală imperială Sankt Petersburg, în cadrul unei ceremonii impresionante. Evenimentul a marcat prima nuntă regală din această țară după Revoluția bolșevică. Aceasta a răsturnat monarhia în urmă cu peste un secol, în urma unui atentat necruțător care a rămas în istoria ca asasinarea clanului Romanov.

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit vineri cu Rebecca Virginia Bettarini, logodnica sa italiană, în fața a zeci de reprezentanți ai familiilor regale europene și a altor sute de invitați din străinătate, potrivit The Moscow Times.

O nuntă simbol pentru nostalgicii Rusiei țariste

Cei doi afirmă că au ales să se căsătorească în Sankt Petersburg deoarece a fost primul oraș din Rusia pe care l-au vizitat după căderea Uniunii Sovietice, Mirele a adăugat că fosta capitală imperială a țării este un simbol pentru „istoria Rusiei” și „istoria Casei Romanov”.

Ceremonia ortodoxă a fost una somptuoasă, incluzând verighete incrustate cu ouă Fabergé, vin sicilian și mâncare furnizată de magnatul Evgheni Prigojin, mai cunoscut sub porecla de „bucătarul lui Putin”.

Dinastia Romanov, lichidată de Revoluția bolșevică

Bettarini, în vârstă de 39 de ani, a pășit înspre altar într-o rochie albă de satin a creatoarei de modă Reem Acra care a îmbrăcat personalități ca Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump. Mireasa a purtat o tiară creată de Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei franceze Joséphine și al lui Napoleon.

Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat în jur de 50 de membri ai familiilor regale din Europa, inclusiv ale Belgiei, Bulgariei, Spaniei și Italiei. Ceremonia a durat aproximativ două ore, doar o treime din participanți fiind invitați la recepția organizată la Muzeul Etnografic al Rusiei, un loc ales simbolic deoarece a fost fondat de țarul Nicolae al II-lea.

Cine este George Romanov, descendentul țarului ucis de bolșevici

George Romanov (40 de ani) este înrudit cu țarul Nicolae al II-lea, executat de către bolșevici împreună cu familia sa în iulie 1918, într-o pivniță din orașul Ekaterinburg.

George Romanov

Romanov s-a născut în Madrid ca unic fiu al Marii Ducese Maria Vladimirovna, moștenitoarea autoproclamată a tronului imperial rusesc, și a prințului Franz Wilhelm de Hohenzollern. Și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Spania și Franța înainte de a vizita Rusia în 1992 alături de bunicul său, Marele Duce Vladimir Kirillovici, o călătorie despre care a relatat că i-a stârnit emoții puternice.

Mama sa este nepoata Marelui Duce Kirill Vladimirovici, un văr primar al țarului Nicolae al II-lea, care a fugit din Rusia în timpul Revoluției bolșevice și s-a declarat împărat din exil.

Bettarini este fiica ambasadorului Italiei în Belgia și a lucrat ca scriitoare și lobbyistă, fiind în prezent director al Fundației Imperiale a Rusiei. Conform tradiției rusești, mireasa s-a convertit la religia ortodoxă anul trecut sub numele de Victoria Romanovna.

“Începe un nou capitol al vieții noastre împreună. Ca scriitoare, sper ca acea călătorie care ne așteaptă să fie plină de iubire, suspans și aventură semnând prima parte a cărții vieții noastre”, a scris Bettarini Instagram on Instagram după ce mirii și-au anunțat oficial logodna.

Sursa foto: Instagram

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.