Evenimentul Zilei > Justitie > Relu Fenechiu și-a dat secretara în judecată și cere o sumă uriașă. Banii, proveniți dintr-o afacere cu fonduri europene
Relu Fenechiu și-a dat secretara în judecată și cere o sumă uriașă. Banii, proveniți dintr-o afacere cu fonduri europene

Relu Fenechiu și-a dat secretara în judecată și cere o sumă uriașă. Banii, proveniți dintr-o afacere cu fonduri europene

Relu Fenechiu are probleme cu fosta sa angajată, căreia îi cere un comision ce ar fi trebuit să ajungă la fostul ministru al Transporturilor.

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, vrea să recupereze o sumă importantă de bani și merge în instanță. Este vorba despre un comision rezultat în urma unei afaceri și care a rămas în conturile secretarei sale, Alina Hăilă. După intrarea fostului demnitar, la închisoare, banii au rămas în conturile firmei deținute de fosta sa secretară.

Relu Fenechiu a fost fentat la bani de propria secretară

Alina Hăilă a devenit afaceristă datorită lui Relu Fenechiu și este o prezență discretă în Iași. Afacerea de pe urma căreia ex-ministrul Transporturilor solicită bani a fost derulată având la bază fonduri europene, după cum menționează ziaruldeiasi.ro.

Afacerea a însemnat construitea unei clădirea de birouri ARIA în zona Podu de Piatră – Splai Bahlui. În perioada 2010-2014, firma de software Siveco SA a plătit „comisioane” în valoare de 3,92 milioane lei firmei de consultanţă deţinute de fosta şefă de cabinet a lui Fenechiu, Alina Hăilă, în schimbul încheierii unor contracte de furnizare a unor soluţii informatice în valoare totală de 22,15 milioane lei, după cum titrează sursa citată.

Banii ar fi trebuit să ajungă la fostul ministru, după cum arată datele din dosar. Însă, au rămas în conturile Profile Business Consulting SRL, deţinute în acte de fosta şefă de cabinet. La prima instanță, magistraţii Tribunalului au respins acţiunea. Și au invocat o excepţie. Contestaţia lui Fenechiu împotriva sentinţei a fost înregistrată, luni, la Curtea de Apel.

Cum sună motivarea dată de judecători

În luna iunie a anului 2019, Fenechiu a dat în judecată firma Profile Business Consulting. „Între anii 2010 şi 2014, pârâta a încasat, în baza unei relaţii comerciale, întreaga sumă de la Siveco SA, iar ulterior, în cadrul unui dosar penal, administratorul unic al societăţii pârâte, Hăilă Alina, a declarat că nu a prestat niciun serviciu pentru sumele respective.

Totodată, a specificat că pârâta a menţionat că sumele de bani încasate reprezentau un împrumut acordat societăţii de către reclamant, urmând a fi returnate. A explicat că în baza acestei declaraţii a fost condamnat pentru infracţiunea de spălare de bani, iar ANAF a început executarea silită asupra bunurilor sale”, se arată în motivarea judecătorilor.

Cei de la Profile Business Consulting s-au apărat, spunând că banii au fost încasaţi de la Siveco SA, Fenechiu neavând niciun drept asupra lor.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: