Evenimentul Zilei > Social > Relansarea campaniei de vaccinare. Bonuri de masă pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi loterii
Relansarea campaniei de vaccinare. Bonuri de masă pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi loterii

Relansarea campaniei de vaccinare. Bonuri de masă pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi loterii

Coaliţia de guvernare a agreat soluția acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
Ministrul Sănătății a anunţat că de acum încolo, cei vaccinați anti-COVID cu schema completă vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei.  Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2 în rândul populaţiei.  Măsurile respective au ca scop relansarea campaniei de vaccinare care nu prea mai are succes în România.

Bonuri de masă pentru cei care se vor vaccina şi loterii cu premii în bani

Potrivit propunerilor, stimulentele pentru vaccinare ar urma să fie diferențiate pe categorii: bonuri de masă pentru pensionari, vouchere de vacanță pentru familiile cu copii și loterii. Acordarea acestora îi vizează doar pe cei vaccinați cu schema completă.

Potrivit ministrului, deocamdată s-a agreat prima măsură, cea a bonurilor de masă pentru cei vaccinaţi complet: „În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului.

Ministrul a vorbit și despre cât de pregătit este sistemul medical pentru un nou val pandemic

„Pregătirea aceasta pentru valul 4 ar putea să nu fie foarte acută, dacă ne-am vaccina, şi cred că primul lucru atunci când vorbim de valul 4 este să spunem din nou că persoanele vaccinate au risc foarte redus de a suferi forme severe de infecţie, inclusiv cu tulpina Delta, aşa încât să necesite internare în spital, şi atunci acesta este principalul mesaj de transmis, că încă, individual, fiecare dintre noi are timp să se pregătească pentru valul 4 şi pentru a evita consecinţele valului 4, vaccinându-ne”, a mai declarat Ioana Mihăilă, potrivit Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.