Evenimentul Zilei > Actualitate > Reguli din ce în ce mai stricte în școli. Ce pedepse riscă elevii care refuză să poarte masca de protecție la ore
Reguli din ce în ce mai stricte în școli. Ce pedepse riscă elevii care refuză să poarte masca de protecție la ore

Reguli din ce în ce mai stricte în școli. Ce pedepse riscă elevii care refuză să poarte masca de protecție la ore

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că toți elevii care refuză să poarte masca de protecție în școli vor fi sancționați. Aceștia riscă să aibă media la purtare scăzută.

Sorin Ion a transmis s-a hotărât ca elevii care nu vor poarte masca de protecție în timpul orelor fie pedepsiți cu scăderea notei la purtare.

”Nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă”, a spus acesta.

Copiii trebuie înțeleagă gravitatea situației

Secretarul de stat în Ministerul Educației a declarat înțelege este greu pentru micuți, dar este o soluție foarte utilă împotriva virusului. Acesta a fost întrebat într-o emisiune ce se poate întâmpla dacă un copil refuză poarte mască după ce secretarul de stat a fost surprins în august fară masca de protecție la ședințele de stat ținute în interior.

”Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”, a afirmat Sorin Ion, la postul de televiziune.

Sondaj World Vision România: Ce îşi doresc elevii şi profesorii în noul an școlar

Elevii nu vor meargă la școală

Mulți tineri nu sunt încântați de mersul fizic la scoală, ba chiar au transmis că învățământul online a fost mult mai atractiv pentru ei. Consiliul Național al Elevilor și-a arătat îngrijorarea cu privire la aceste măsuri care încă sunt în dezbatere.

”În ultimele zile, autorităţile au expus de mai multe ori posibilitatea modificării legislaţiei în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ după atingerea pragului de 6 infectări de COVID-19 la mia de locuitori într-o localitate. Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea scenariilor de funcţionare ale şcolilor din România, având în vedere că actualele prevederi ale ordinului comun emis de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţîi au o bază ştiinţifică, asumată de către experţîi în sănătate publică şi epidemiologie. De aceea, considerăm că şcolile ar trebui deschise cât mai multă vreme, chiar şi peste pragul de 6 infectări la mia de locuitori, însă, fără o analiză reală a situaţiei din teritoriu, decizia nu va fi sub nicio formă în beneficiul elevilor. (…) Considerăm că saltul peste pragul de 6 infectări de COVID-19 la mia de locuitori nu poate fi adoptat de autorităţi de pe o zi pe alta, ci ar trebui să vină că rezultat al unor analize ample realizate de către epidemiologi, alături de consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor într-un comunicat de presă.