Evenimentul Zilei > International > Regina, nemiloasă cu cei mai mari lideri ai lumii: „Toți vorbesc şi nu fac nimic”. Declarații şoc la adresa lui Putin şi Xi Jinping
Regina, nemiloasă cu cei mai mari lideri ai lumii: „Toți vorbesc şi nu fac nimic”. Declarații şoc la adresa lui Putin şi Xi Jinping

Regina, nemiloasă cu cei mai mari lideri ai lumii: „Toți vorbesc şi nu fac nimic”. Declarații şoc la adresa lui Putin şi Xi Jinping

Monarhul, în vârstă de 95 de ani, a vorbit despre consternarea ei faţă de liderii mondiali cu doar câteva săptămâni înainte ca șefii de stat și ecologiștii, inclusiv activista Greta Thunberg să discute despre urgența climatică la COP26 din Glasgow.

Regina îi critică pe liderii mondiali „iritanți” pentru că „toți vorbesc şi nu fac nimic” în legătură cu schimbările climatice. Monarhul se arată supărat că liderii care poluează planeta cel mai mult nu vin la summit-ul privind clima.

Ea a spus despre liderii mondiali, cum ar fi președintele rus Putin că este „este iritant”. Mai precis, liderii țărilor, inclusiv China și Rusia, au fost numiți „iritanți” de regină pentru că nu s-au angajat la Conferința privind schimbările climatice de luna viitoare.

Regina a spus: „Extraordinar nu-i așa? Am auzit totul despre COP, noi  încă nu știm cine vine, nu avem nici o idee. Știm doar despre cei care nu vin și este foarte iritant când vorbesc, dar nu fac nimic”. Majestatea Sa va participa la eveniment împreună cu Prințul Charles și Ducele și Ducesa de Cambridge

Comentariile Reginei Elisabeta ar putea fi considerate atacuri directe asupra liderilor lumii, inclusiv la adresa primului ministru australian Scott Morrison

Aceste discuții s-au auzit în timp ce vorbea cu nora sa, ducesa de Cornwall și Elin Jones, ofițerul președintelui Welsh Senedd. Comentariile ei ar putea fi luate ca un atac asupra liderilor, inclusiv a primului ministru australian Scott Morrison, care spune că este posibil să nu participe.

Președintele Xi Jinping din China, cea mai poluantă națiune din lume, a refuzat, de asemenea, să confirme. La fel și președintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat că nu va participa.

Președintele Vladimir Putin este, de asemenea, în prezent pe lista neparticipanților, deși se crede că Rusia ar putea trimite un trimis prezidențial. Premierul Boris Johnson, președintele SUA Joe Biden , președintele francez Emmanuel Macron și premierul canadian Justin Trudeau vor fi cu toții acolo.

Prințul de Țara Galilor l-a îndemnat pe  Scott Morrison să participe, spunând că cea de-a 26-a Conferință ar putea fi „ultima șansă” a lumii de a lua măsuri. Viitorul rege a avertizat cu privire la un impact „catastrofal” asupra planetei dacă nu se iau măsuri mai îndrăznețe. El va spera să exercite o oarecare influență la eveniment cu un discurs important.

Prințul William a lansat un proiect global ambițios numit Premiul Earthshot

Premiul este pentru a găsi și recompensa cele mai ambițioase soluții în rezolvarea celor mai mari provocări ale planetei. Duminică va prezida ceremonia de premiere a programului la Londra, oferind primele cinci premii de 50 de milioane de lire sterline în următorul deceniu celor care fac cel mai mult pentru a ajuta criza climatică.

El i-a atacat astăzi pe miliardari precum fondatorul Amazon, Jeff Bezos și șeful Tesla, Elon Musk, pentru că au urmărit doar călătoriile spațiale costisitoare și dăunătoare mediului în loc să ajute la rezolvarea crizei climatice.

El a spus pe podcast-ul BBC Newscast: „Avem nevoie de unele dintre cele mai mari creiere și minți ale lumii fixate în încercarea de a repara această planetă, fără a încerca să găsim următorul loc unde să mergem și să trăim”.

El a adăugat: „Ar fi un dezastru absolut dacă George (fiul său) va fi aici peste 30 de ani, spunând același lucru”.

Palatul Buckingham nu a făcut niciun comentariu cu privire la observațiile reginei, dar surse regale au spus că este „o intervenție rară” în probleme diplomatice, scrie Mirror