Evenimentul Zilei > Monden > Regina Elisabeta, în alertă. Două furtuni feroce vin peste ea. Nimeni nu mai poate împiedica „explozia” de la Palat
Regina Elisabeta, în alertă. Două furtuni feroce vin peste ea. Nimeni nu mai poate împiedica „explozia” de la Palat

Regina Elisabeta, în alertă. Două furtuni feroce vin peste ea. Nimeni nu mai poate împiedica „explozia” de la Palat

Regina Elisabeta este pregătită să se confrunte cu două „furtuni feroce” în următoarele luni: una cu privire la fiul ei Andrew și cealaltă cu nepotul Harry care mai pregătește o bombă pentru Casa Regală.

Prima furtună care îi va strica bucuria Jubileului reginei va fi procesul fiului ei. Datele cheie cu privire la procesul împotriva Prințului Andrew au fost stabilite pentru vara viitoare, în același timp în care Regina își va sărbători Jubileul de Platină. Se presupune că Prințului Andrew a agresat o minoră, victimă a traficantei de fete Virginia Giuffre, de trei ori, când avea 17 ani. Prințul Andrew neagă cu hotărâre acuzațiile.

Săptămâna aceasta, un judecător american a decis că Andrew trebuie să fie audiat sub jurământ de avocații Virginiei Roberts Giuffre în cazul ei de agresiune sexuală civilă până la jumătatea lunii iulie a anului viitor.

Judecătorul districtual Lewis Kaplan a stabilit termenul limită de 14 iulie 2022 pentru finalizarea depunerilor într-un ordin de programare care a fost convenit de avocații lui Andrew și ai doamnei Giuffre. Termenul stabilit înseamnă că interogarea lui Andrew ar putea intra în conflict cu sărbătorirea Jubileului de platină al Reginei.

A doua furtună care se va abate peste Palat sunt memoriile lui Harry, care urmează să fie lansate tot în 2022

Dacă interviul lui Harry și Megan cu Oprah a răscolit planeta cu dezvăluirile, cartea cu memorii ar putea condamna definitiv Familia Regală. Expertul regal Daniela Elser a spus: „Sunt două furtuni feroce de PR la orizont”.

„Datele cheie cu privite la cazul Prințului Andrew, pe măsură ce acesta își parcurge etapele după sistemul legal american, sunt acum stabilite pentru mai, iunie și iulie anul viitor, imediat când mama lui își va sărbători Jubileul de Platină. Apoi mai sunt memoriile lui Harry, care urmează să fie lansate cândva în 2022.

După ce dezvăluirile la Oprah ale familiei Sussex și interviurile ulterioare lui Harry, au demonstrat că regalul încă nu a realizat cu adevărat adâncimea rezervorului său plin de răni și furie când vine vorba de el şi familie. Există posibilitatea în cartea de memorii să condamne familia regală și monarhia chiar mai mult decât am văzut până acum”.

Harry, rugat să amâne lansarea memoriilor din respect pentru bunica sa

Prințul Harry a fost îndemnat de un fost majordom regal să reconsidere momentul lansării memoriilor sale, deoarece coincide cu Jubileul de platină al bunicii sale. Grant Harrold a declarat pentru Express: „Nu este cel mai bun moment, sunt sigur că știau cu toții că această sărbătoare se apropie. Nu știam, poate când a fost totul planificat, este posibil ca Harry să nu știe că vor fi sărbători legale cu ocazia Jubileului, dar este un eveniment istoric, nu cred să fi uitat data…Așadar, pare cu adevărat ciudat momentul ales de el și l-aş sfătui să amâne din respect pentru regină”.