Evenimentul Zilei > International > Regina Elisabeta a II-a se simte foarte rău! Confirmare la Palatul Buckingham: Coincidență regretabilă. Update
Regina Elisabeta a II-a se simte foarte rău! Confirmare la Palatul Buckingham: Coincidență regretabilă. Update

Regina Elisabeta a II-a se simte foarte rău! Confirmare la Palatul Buckingham: Coincidență regretabilă. Update

Reprezentanții biroului de presă al Palatul Buckingham au transmis că regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să anuleze participarea la Duminica comemorării, eveniment programat la monumentul Cenotaph, situat pe Whitehall (Londra). În comunicat s-a precizat că suverana în vârstă de 95 de ani are dureri la spate.

Update: Agerpres anunță că o sursă din cadrul Palatului Buckingham a precizat că întinderea musculară de care suferă regina nu are legătură cu problemele medicale mai vechi. Astfel, absența suveranei la evenimentul de azi a fost descrisă ca o „coincidenţă incredibil de regretabilă″.

Știrea inițială: „Majestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la ceremonie″, a transmis sursa citată. Este o schimbare radicală pentru regina Elisabeta a II-a, care confirmase deja participarea la acest eveniment.

Practic, această ceremonie ar fi fost prima la care suverana ar fi participat după ce medicii i-au recomandat să se odihnească în urma nopții petrecute în spital. Ulterior, regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să renunțe la alt eveniment major din cauza recomandărilor medicilor.

În ciuda eforturilor jurnaliștilor britanici de a dezvălui ce fel de probleme de sănătate au impus internarea suveranei, nu s-a aflat decât că regina Elisabeta a II-a n-a avut Covid-19.

Revenind la Duminica pomenirii, organizată în memoria soldaților căzuți britanici la datorie în cele două războaie mondiale, trebuie spus că evenimentul a fost închis pentru public în 2020. La acea măsură s-a ajuns din cauza pandemiei de coronavirus.

Prințul Charles va depune coroana de flori

Sursa. Express – Regina Elisabeta a II-a și fiul ei, prințul Charles

Acum, alături de Familia Regală va fi prezent prim-ministrul Boris Johnson, care va depune o coroană de flori. Sute de militari care vor mărșălui și se vor alinia în jurul Cenotafului.

Prințul Charles va depune o coroană de flori pe ultima treaptă a Cenotafului, în numele reginei. Moștenitorul tronului împlinește 73 de ani chiar duminică și a depus coroana de flori în numele mamei sale încă din 2017. O coroană de flori va fi depusă și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Sir Nick Carter.

Inclusiv liderul laburist Sir Keir Starmer va fi prezent. „Ne vom reuni pentru a ne aminti de cei care au sacrificat totul în slujba țării noastre. Este momentul pentru să facem un pas, să reflectăm și să ne amintim de acele milioane de oameni din Marea Britanie și din Commonwealth care ne-au păstrat în siguranță prin serviciul și sacrificiul lor″, a declarat Sir Keir.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: