Evenimentul Zilei > Monden > Regina Elisabeta a II-a are reguli stricte când face baie, niciodată duş. Adâncimea apei în cadă este de doar 7,78 centimetri
Regina Elisabeta a II-a are reguli stricte când face baie, niciodată duş. Adâncimea apei în cadă este de doar 7,78 centimetri

Regina Elisabeta a II-a are reguli stricte când face baie, niciodată duş. Adâncimea apei în cadă este de doar 7,78 centimetri

Știm că membrii familiei regale au un număr mare de oameni care lucrează pentru ei, de la bucătari la șoferi, la servitoare și majordomi. Ei bine, se pare că Regina Elisabeta a II-a are niște reguli stricte pe care personalul trebuie să le respecte atunci când își face baie.

Potrivit Daily Mail, regina se trezește la 7:30 dimineața în fiecare zi, iar servitoarea pornește radio la programul Today Radio de la BBC 4 în timp ce ea se ridică. Nici mai repede, nici mai târziu.

Personalul face acest lucru atunci când pregătește baia reginei Elisabeta

Regina Elisabeta se ține de aceeași rutină matinală în fiecare zi. Nu este trezită de un ceas cu alarmă tradițional, ci de un cimpoier care cântă sub fereastra sa. Odată ce se ridică, radioul  este pornit, astfel încât să poată asculta BBC Radio 4, care difuzează emisiunea lui John Humphrys, Today. Reginei i se servește apoi ceaiul proaspăt Earl Grey și biscuiții preferaţi.

În timp ce regina se bucură de ceai și biscuiți, servitoarea ei își pregătește baia și verifică nu numai că apa nu este prea fierbinte sau prea rece, ci și cantitatea de apă din ea.

 Ce face personalul regal în timp ce Regina se bucură de baia ei

Personalul îi aranjează prima ținută pentru ziua respectivă – întotdeauna sub supravegherea Angelei Kelly, asistentul personal al reginei și curator al garderobei sale, desigur.

„Camerista se duce în baia alăturată dormitorului regal pentru a pregăti baia de dimineaţă, care trebuie să aibă apă la o termperatură anume, nu e permisă nicio abatere. Apa se testează cu un termometru din lemn, întotdeauna acelaşi, şi cada trebuie să aibă nu mai mult şi nici mai puţin de doar 7,78 centimetri de apă”,  dezvăluie corespondentul regal Brian Hoey.

Ce se întâmplă când Regina se află într-o călătorie?

Atunci când se află în Trenul Regal, regina nu face excepţie. Trenul regal conţine spaţii de luat masa, de dormit, dar şi de îmbăiat, evident.

Atunci când Regina se află la bord, ea se îmbăiază dimineaţa la fix 7.30, iar, la acea oră, conducătorii trenului sunt avertizaţi să meargă mai uşor, pentru a nu crea zgâlţâieli neplăcute călătorului lor special. Dar nu numai Regina ţine la acest protocol legat de baia sa zilnică, fiul ei are, de asemenea, tabieturile lui.

Astfel, Prinţul Charles ţine morţiş ca angajaţii săi să pună dopul de la cadă într-un loc anume, iar temperatura apei să fie potrivită – nici fierbinte, nici rece, conform fostului valet al Prinţesei Daiana, Paul Burrell.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: