Regina Elisabeta a II-a a ieșit din izolare pentru a onora un veteran de război

Regina  Elisabeta a II-a a ieșit din izolare pentru a onora un veteran de război

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a ieșit vineri din izolarea cauzată de pandemie pentru a onora un veteran de război, care recent a strâns peste 30 de milioane de lire sterline pentru sistemul medical de sănătate, informează Rador.

Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, a ieșit vineri oficial din carantină pentru a oferi cea mai înaltă distincție a statului britanic, aceea de cavaler, unui domn în vârstă de 100 de ani.

Distincţia este oferită întotdeauna de monarhul în funcție pentru servicii aduse țării. P

ovestea căpitanului Tom, cum este cunoscut, a înduioșat inimile a milioane de britanici. Tom More, numele lui adevărat, este veteran de război. Acum câteva luni, în plină pandemie și înainte de împlinirea vârstei venerabile de 100 de ani, căpitanul Tom a decis să strângă 1.000 de lire sterline pentru sistemul național de sănătate, în semn de mulțumire pentru efortul cadrelor medicale din această perioadă. În schimbul donațiilor, el s-a obligat să facă 100 de ture ajutat de cadrul său de mers în jurul grădinii sale. Povestea lui a devenit virală pe rețelele sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cele din urmă, căpitanul Tom a strâns peste 32 de milioane de lire sterline pentru sistemul național de sănătate, iar când a împlinit 100 de ani a primit peste 150.000 de felicitări de la oameni necunoscuți din întreaga lume.

Ceremonia de vineri a avut loc într-una din grădinile Palatului Windsor, unde Majestatea Sa s-a aflat în perioada pandemiei. Elisabeta a II-a i-a a mulțumit personal căpitanului Tom spunându-i, "Vă mulțumesc foarte mult. Este uimitor cât de mulți bani aţi strâns". Căpitanul Tom i-a mulțumit la rândul său și spus Majestății Sale că vârsta de 100 de ani este o vârstă grozavă.

,,Niciodată nu mi-aş fi putut imagina că voi ajunge atât de aproape de regină care să-mi spună cuvinte atât de frumoase. A fost remarcabil, cu totul remarcabil'', a declarat Tom More după ce a primit distincția.

Povestea căpitanului Tom, care de astăzi va fi cunoscut ca Sir Tom, a adus speranță și încredere pentru mulți britanici, care în ultimele luni au trecut prin momente dificile din cauza pandemiei.

Marea Britanie este țara cea mai afectată din Europa de pandemie, peste 45.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, inclusiv câteva sute de cadre medicale. Bătălia cu noul virus nu este însă câștigată.

Vineri, premierul Boris Johnson a anunțat un pachet de măsuri pentru a ajuta sistemul medical să se pregătească pentru un al doilea al pandemiei. Potrivit oamenilor de știință, acest al doilea val ar putea cauza în Marea Britanie până la 120.000 de decese din cauza coronavirusului, dar și a complicațiilor cauzate de gripa de sezon.

Guvernul de la Londra a alocat suplimentar trei miliarde de lire pentru a ajuta sistemul medical să se pregătească de iarnă. Spitalele de campanie vor rămâne deschise până în primăvara viitoare, iar întreg sistemul medical va avea 30.000 de ventilatoare mecanice, a anunțat Boris Johnson, care a mai promis că numărul testelor coronavirus va ajunge la toamnă la o jumătate de milion de teste pe zi