Evenimentul Zilei > Actualitate > Regelui Mihai i se face statuie la Sinaia. „Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul”
Regelui Mihai i se face statuie la Sinaia. „Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul”

Regelui Mihai i se face statuie la Sinaia. „Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul”

O statuie a Regelui Mihai I urmează să fie amplasată, anul viitor, la Sinaia, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la nașterea sa.

Antonel Tănase, secretar general al Guvernului a participat, duminică, la lansarea oficială a Concursului internaţional de sculptură pentru realizarea acestei lucrări.

25 octombrie, o zi cu semnificații profunde

„Ceremonia, organizată în ziua în care se împlinesc 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai şi în care este sărbătorită Ziua Armatei Române, a avut loc în Piaţeta Regelui Mihai din Bucureşti”, se arată într-un comunicat al SGG.

Antonel Tănase a amintit că 25 octombrie este o zi cu semnificaţii profunde pentru România.

„Vă invit să ne amintim astăzi, când se împlinesc 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai, de discursul memorabil pe care l-a rostit în Parlament pe 25 octombrie 2011.

Aşa cum a spus atunci Regele Mihai, ‘nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru’ şi prima noastră datorie în ziua de 25 octombrie este ‘să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre’. Unul dintre aceşti mari oameni de stat, care şi-a dedicat întreaga viaţă României şi poporului român, a fost Regele Mihai.

A fost o personalitate unică în istoria noastră, care, prin exemplul personal, ne-a arătat cât de importante sunt pentru societate atât garantarea şi întărirea democraţiei şi a libertăţilor umane, cât şi respectarea legilor şi instituţiilor statului”, a afirmat secretarul general al Guvernului.

„Să ne inspirăm din forţa şi curajul Regelui Mihai”

De asemenea, Antonel Tănase a precizat că Regele Mihai şi Familia Regală au contribuit la consolidarea României prin iubire de ţară, credinţă, loialitate, seriozitate, competenţă şi curaj, iar acestea sunt şi calităţile fundamentale ale Armatei Române.

„În final, să ne amintim cu respect şi modestie de întreaga viaţă a Regelui Mihai şi de încercările deosebit de grele prin care a trecut Armata Română de-a lungul istoriei. Să ne inspirăm din forţa şi curajul Regelui Mihai şi ale martirilor acestui neam şi să avem puterea să învăţăm din istorie pentru a reuşi, împreună, să construim un viitor mai bun pentru ţara noastră”, a transmis Tănase, potrivit agerpres.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: