Florin Vaiș era cunoscut drept dealer-ul de cocaină din Iași și din județele din împrejurimi. Deși se știa cu ce se ocupă, Vaiș nu a putut fi prins până de curând. Norocul procurorilor DIICOT a constat în faptul că au reușit să pună mâna pe mai multe fotografii, pe care Vaiș le-a trimis amantei sale, în care acesta apare alături de mai multe pliculețe cu cocaină.

După acest episod, anchetatorii au sporit măsurile de supraveghere și astfel au aflat că la începutul lunii decembrie 2019, Vaiș urma să primească un transport cu cocaină din Columbia. Nu se știa modalitatea de livrare, așa că Serviciul Drone de la Direcția de Operațiuni Speciale l-au supravegheat non – stop, din aer, pe regele cocainei.

Filajul de departe a dat roade și așa se face că ”regele” a mers să își ridice un colet cu piese de mașini de lux expediate din Italia, la bordul unui autocar de linie. După preluarea pachetului, la scurt timp polițiștii DIICOT au intervenit și au percheziționat coletul, descoperind un plic care conținea 100 de grame de cocaină, în valoare de 10.000 de euro.

”În noaptea de 7 spre 8 decembrie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc. Astfel, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi primit un colet care ar fi conţinut droguri de mare risc, provenite din Italia. În vederea documentării activităţii infracţionale a acestuia, la data de 8 decembrie poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Iaşi şi Botoşani, iar cinci persoane au fost aduse la audieri. Faţă de bărbatul de 42 de ani, cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani şi a jandarmilor din Iaşi“, comunica Poliția Iași.

A recunoscut tot

Potrivit unor surse judiciare citate de presa locală din Iași, Vaiș a recunoscut toate acuzațiile și a acceptat să colaboreze cu organele de anchetă. În acest sens, a furnizat numele tuturor consumatorilor de cocaină din lumea bună a orașului, printre care patroni de cluburi, de de magazine sau chiar dezvoltatori imobiliari.

Presa din Iași a relatat că la o petrecere de botez, organizatorul, patronul unui club de lux din Iași, i-a cerut lui Vaiș cinci grame de cocaină ca să își servească invitații. A primit doar trei grame, pe motiv că ”regele” nu mai avea marfă.