Evenimentul Zilei > Social > Scandal internațional. REGELE MUZICII din întreaga lume, ACUZAT de PEDOFILIE
Scandal internațional. REGELE MUZICII din întreaga lume, ACUZAT de PEDOFILIE

Scandal internațional. REGELE MUZICII din întreaga lume, ACUZAT de PEDOFILIE

Regele muzicii pop, Michael Jackson, a fost acuzat de pedofilie. Deși aceste procese sunt vechi, acuzațiile au fost scoase iar la lumină prin intermediul unui documentar complex.

„Leaving Neverland”, un documentar care va fi prezentat la Festivalul de Film Sundance la sfârşitul lunii, spune povestea a doi bărbaţi care susţin că au fost victimele abuzurilor sexuale ale „Regelui muzicii pop”, atunci când aveau 7 şi, respectiv, 10 ani.

„Iată o altă operă extravagantă, o tentativă scandaloasă şi patetică de a exploata şi de a face profit de pe urma lui Michael Jackson”, au precizat moştenitorii cântăreţului într-un comunicat difuzat de mai multe mass-media din SUA.

Acest „aşa-zis” documentar este „doar o reluare a unor afirmaţii vechi şi neîntemeiate. Ar fi surprinzător dacă vreun regizor demn de acest nume a fost implicat într-un astfel de proiect ”, se precizează în comunicat.

Producătorii „Leaving Neverland„ au confirmat pentru revista de specialitate Rolling Stone că cei doi bărbaţi care îl acuză pe Michael Jackson sunt coregraful Wade Robson, care a depus o plângere în 2013 împotriva regretatului cântăreţ, şi James Safechuck, care i-a dat în judecată pe moştenitorii lui Michael Jackson.

Ambele cazuri au fost respinse în 2017, scrie Digi24.

Dan Reed asigură însă că ia în serios aceste acuzaţii. „Dacă am învăţat un lucru acesta este că abuzurile sexuale sunt complexe şi că trebuie auzită vocea victimelor”, a spus el într-un comunicat. „A fost nevoie de mult curaj pentru aceşti doi bărbaţi să-şi spună povestea şi nu mă îndoiesc de credibilitatea lor”, a completat regizorul.