Evenimentul Zilei > Actualitate > REGAL AERIAN deasupra Bucureștiului. Cei mai buni 200 PILOȚI AI LUMII vin la BIAS
REGAL AERIAN deasupra Bucureștiului. Cei mai buni 200 PILOȚI AI LUMII vin la BIAS

REGAL AERIAN deasupra Bucureștiului. Cei mai buni 200 PILOȚI AI LUMII vin la BIAS

Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, antrenamentele pentru cel mai mare show aerian din Romania deabia s-au terminat. Vor participa 200 de piloți militari și civili și peste 100 de avioane, din 10 țări. Ei ne-au promis un spectacol de excepție, pe cerul de deasupa Aeroportului Băneasa, Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition.

BIAS 2017 va fi un spectacol de forță aeriană și precizie matematică, în care așii aviației civile și militare din România, dar și din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.

Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2017 cu o participare de excepție, care se distinge printr-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Marcând prezența extraordinară a piloților militari români, ediția din acest an a Bucharest International Air Show este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon. Astfel, spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

La conferința care a avut loc, azi, căpitan comandor Adrian Vișan, a declarat că România va veni cu toate tipurile aeronavele din dotare, pornind de la aeronavele școala de faza 1 – IAK 52, elicopterele 316, IAR 330, avioane de transport, Spartan și Hercules și nu în ultimul rând aparatele de antrenament avansat, binecunoscutele F16, MIG 21 Lancer, care va fi prezentat de catre comandorul Gheorghe Stancu, IAR 99 – variantele Standard și Șoim.

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp. Artiştii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu 5 aeronave unice: B 25 Mitchell, T 28 Trojan, Vought F4U Corsair și două Dornier Alpha Jets. Anul acesta, la BIAS 2017 participă și pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană. De asemenea, spectatorii îl vor vedea și pe celebrul Zoltan Veres, inclus încă din 1995 în lista celor mai buni piloți din lume.

Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini. De asemenea, publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian, TAROM.

Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.

Accesul la show este liber, iar organizatorii ne promit un regal aviatic de excepție!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: