Evenimentul Zilei > Actualitate > Record de viteză pe autostrada A3. Radarul a înregistrat 288 de kilometri pe oră
Record de viteză pe autostrada A3. Radarul a înregistrat 288 de kilometri pe oră

Record de viteză pe autostrada A3. Radarul a înregistrat 288 de kilometri pe oră

288 de kilometri pe oră este viteza cu care a circulat un șofer pe autostrada A3, pe tronsonul cuprins între Câmpia Turzii și Nădășelu.

Recordul de viteză, mult peste cea legală, a fost înregistrată pe radarul poliției rutiere care supraveghea traseul, pe autostrada A3 cu pricina. Informația a fost prezentată pe contul de Facebook al Poliției Române, unde au fost postate fotografii în care sunt surprinse datele constatate de aparatele radar.

Alături de imaginea cu vitezomanul surprins cu o viteză de 288 de kilometri la oră, polițștii au postat, pentru comparație, și o a doua, mai veche, înregistrată în cazul unui alt șofer care a circulat cu 252 de kilometri la oră, pe același tronson de autostrada.

„Sunt imagini la care nu este nimic de comentat, nici măcar din partea celor care se aflau în spatele volanului. Respectivii au fost surprinși și sancționați pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu. Ce timp de reacție poți să ai la o asemenea viteză?”, se arată în postarea de pe contul de Facebook oficial, Poliția Română.

Postarea polițiștilor nu a fost însoțită de alte detalii cu privire la șoferii vitezomani aflați la volanul autoturismelor respective.

Precedentul record de viteză data din 2018

Un alt record de viteză a fost înregistrat de aparatul radar al poliției în 2018, de această dată pe segmentul de autostradă București – Pitești. La vremea respectivă, conducătorul auto a fost prins circulând cu 276 de km pe oră. Şoferul în cauză a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru trei luni.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, polițiștii au depistat în afara localității Scornicești, județul Olt, un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, care conducea autoturismul cu o viteză de 208 kilometri pe oră. El a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM, cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară.

Poliţia Română a atras atenția, în nemumărate ocazii că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: