Omul de afaceri şi preşedinte al Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă a anunţat că oferă o recompensă de 100.000 de euro oricărei persoane care poate furniza informații care să conducă la găsirea Luizei sau a Alexandrei, cele două fete răpite de Gheorghe Dincă, despre care principalul suspect susțuine că le-a ucis.

„Încă de la izbucnirea scandalului Caracal, am anunțat că nu pot accepta varianta crimei, așa cum a fost prezentată de autorități. Nici până azi, nu s-au prezentat dovezi, dincolo de orice îndoială, că cele două fete au fost ucise. Instituțiile statului ancheteaăa și investigheaza cu precădere varianta crimei, fără a ține cont de opinia publică, din ce în ce mai convinsă că suntem în fața unui caz de trafic de persoane. De aceea, anunț pe aceasta cale că ofer o recompensă de 100.000 Euro persoanei care va da informații de natură să conducă la găsirea și eliberarea Luizei sau a Alexandrei”, a scris pe Facebook Viorel Cataramă.

Pe 27 august, procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a afirmat că nu poate fi exclusă varianta ca Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, să fie în viaţă, având în vedere că rezultatele testelor ADN în cazul acesteia nu au fost concludente.

Întrebat, la venirea la CSM, dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, Bănilă a răspuns: „Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă”.

Luiza Mihaela Melencu, o tânără de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut, la mijlocul lunii aprilie, după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat. Dispariţia fetei a fost anchetată de DIICOT care a reunit dosarul cu cel al Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, dispărută pe 24 iulie, care a sunat pe 25 iulie la 112 solicitând ajutor deoarece a fost sechestrată, bătută şi violată.

Te-ar putea interesa și: