Evenimentul Zilei > Actualitate > Recompensă pentru vaccinarea anti-COVID. Autoritățile din Bulgaria plătesc câte 10 euro
Recompensă pentru vaccinarea anti-COVID. Autoritățile din Bulgaria plătesc câte 10 euro

Recompensă pentru vaccinarea anti-COVID. Autoritățile din Bulgaria plătesc câte 10 euro

Cetățenii bulgari care se vaccinează împotriva COVId-19 vor primi un bon de alimente în valoare de 10 euro.

Autoritățile sanitare din Bulgaria au decis să recompenseze persoanele care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului. Astfel, fiecare bulgar ce se va imuniza va primi vouchere pe care le va putea folosi în marketuri pentru a achiziționa alimente. Măsura este menită să impulsioneze campania de vaccinare, din țara vecină, după cum informează DPA.

Voucherele pentru alimente pe care le vor primi bulgarii vor avea valoarea de 20 de leva, aproximativ 10 euro. Acestea vor fi valabile începând de vineri și vor putea fi folosite în supermarketurile unui mare lanţ de distribuţie.

Dozele de vaccin împotriva COVID vor fi administrate celor doritori chiar în fața acestor supermarketuri care sunt amplasate în mai multe orașe importante din Bulgaria, respectiv Sofia, Plovdiv, Varna sau Burgas, după cum a transmis postul de televiziune Nova.

Bulgaria este pe ultimul loc în Uniunea Europeană

Măsura de recompensare a celor care se imunizează a fost decisă de autoritățile din Bulgaria deoarece campania de vaccinare bate pasul pe loc. Țara se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce priveşte rata de vaccinare. Mulţi bulgari au prejudecăţi faţă de vaccinuri, alimentate şi de zvonurile care circulă pe internet. Astfel se consideră că, acordând o astfel de recompensă, numărul celor care se vaccinează va crește.

Pe de altă parte, tot vineri, mai mulți lucrători din domeniul HORECA au protestat la Plovdiv împotriva autoritășilor. Aceștia se opun restricțiilor, impuse în contextul răspândirii variantei Delta, care vor intra în vigoare marţi.

Postul bTV a relatat că demonstranţii au blocat pentru scurt timp străzile din centrul oraşului Plovdiv.

Un protest similar a blocat temporar autostrada E-79 spre Grecia, în sud-vestul Bulgariei. Iar un alt protest naţional al acestei industrii este anunţat pentru săptămâna viitoare la Sofia.

Situația COVID în Bulgaria

În Bulgaria, numărul de infectări cu coronavirus este în creştere, iar sistemul medical se află deja sub o „presiune serioasă”, a declarat vineri un responsabil din sănătate, Stoicio Kazarov. Aproape 4.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi pentru tratament, într-o ţară cu 6,9 milioane de locuitori.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: