Evenimentul Zilei > Social > Recomandarea medicilor. Nu consumați fructe și legume înainte de-a face acest lucru. Riscul este foarte mare
Recomandarea medicilor. Nu consumați fructe și legume înainte de-a face acest lucru. Riscul este foarte mare

Recomandarea medicilor. Nu consumați fructe și legume înainte de-a face acest lucru. Riscul este foarte mare

Fructele și legumele trebuie spălate conștiincios, pentru că au virusuri care pot să pună mari probleme de sănătate. Nici pepenii nu fac excepție.

Fructele și legumele trebuie spălate foarte bine înainte de-a fi consumate. Pentru că pot fi contaminate cu un virus extrem de periculos pentru sănătate. Chiar și coaja de pepene trebuie spălată, după cum a afirmat medicul de familie Irina Badrajan secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava.

Un focar de infecție cu Norovirus a apărut la Râșnov, în județul Brașov. 140 de persoane au resimțit grețuri, dureri abdominale, febră, frisoane și scaune diareice

Problemele sunt provocate de Norovirus, care a creat deja un focar de infecție la Râșnov. 140 de persoane s-au confruntat cu grețuri, dureri abdominale, febră, frisoane și scaune diareice, conform Direcției de Sănătate Publică Brașov.

„Oamenii poate că au și înțeles că trebuie să se ferească în această perioadă și să respecte niște reguli”

Altfel, medicul Irina Badrajan a precizat că temperaturile din ultima vreme nu au dus la creșterea numărului de pacienți care au venit la cabinetul ei.

„Așa, în general, n-aș putea spune că a fost un aflux mare de pacienți cu suferință din cauza caniculei, deoarece la Suceava a fost mai bine ca-n restul țării, iar oamenii poate că au și înțeles că trebuie să se ferească în această perioadă și să respecte niște reguli. În schimb, cei care sînt bolnavi cardiovascular, pulmonar, au avut o înrăutățire a stării lor, dar nu evidentă. S-a aglomerat puțin la cabinet, însă nu neapărat din cauza caniculei”.

Medicul sucevean a mai spus la Radiotop Suceava că umezeala accentuează efectul pe care-l are canicula, pentru că provoacă tulburări respiratorii și lipsa de oxigen îi creează o stare de panică persoanei care îndură asemenea situație.

Irina Badrajan a mai precizat: „De aceea, chiar dacă temperaturile nu au fost așa de ridicate, umezeala a făcut restul”. Medicul recomandă, în această perioadă marcată de caniculă, consumul crescut de lichide: apă, compoturi și sucuri de fructe naturale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: