Inculpatul Nistor Ciprian a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DNA pentru că în schimbul sumei de 30.000 de euro s-a angajat să obțină informații din dosarul instrumentat de DIICOT, după disjungere din dosarul inculpaților Sergiu Lucinschi și Radu Petru Pricop. 10.000 de euro au fost dați lui Constantin Comăneanu, ofițerul de poliție judiciară care era delegat să lucreze în dosar.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest în altă cauză, a inculpatului Nistor Ciprian, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită, informează Biroul de presă al DNA. Prezentul dosar a fost disjuns din cauza în care, la data de 26 iunie 2015, au fost trimiși în judecată inculpații Lucinschi Sergiu și Pricop Radu Petru
Coruperea unui ofițer de poliție judiciară
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
"În data de 19 februarie 2015, inculpatul Nistor Ciprian, a primit de la o persoană (denunțător în cauză), suma de 30.000 de euro pentru a obține date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. care îl privea pe denunțător. În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în zilele de 12 februarie 2015 și 30 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian i-a înmânat inculpatului Comăneanu Constantin, ofițer de poliție judiciară, delegat să lucreze în cadrul D.I.I.C.O.T., suma totală de 10.000 de euro (de fiecare dată câte 5.000 de euro), sumă ce reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat persoanei denunțătoare, în sensul oferirii, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, de date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. care îl privea pe acesta din urmă și în care ofițerul de poliție fusese delegat pentru a efectua acte de urmărire penală, fiind depistați în flagrant la data de 30 martie 2015. Anterior flagrantului, la data de 10 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian, a încheiat cu denunțătorul un contract comercial fictiv de prestare servicii IT, ulterior remițându-i acestuia din urmă o factură în valoare de 220.000 euro, ce reprezenta, în fapt, o altă tranșă a sumei solicitate ca preț al obținerii de informații din același dosar penal", se arată în comunicatul DNA.
Dosarul a fost soluționat cu sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Cauza va fi judecată de magistrații Tribunalului București.