Evenimentul Zilei > International > Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile din Istambul
Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile din Istambul

Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile din Istambul

Recep Tayyip Erdogan, fostul preşedinte al Turciei, a pierdut alegerile din Istambul. Scrutinul a fost câştigat de Ekrem Imamoglu, candidatul opoziţiei, carea obţinut 54,21% din voturi.

Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile din Istambul. Conform DPA, scrutinul a fost câştigat de Ekrem Imamoglu, candidatul opoziţiei, care a obţinut 54,21% din voturi, la scrutinul repetat de duminică pentru primăria oraşului Istanbul. Rezultatul scrutinului a fost anunţate luni,  de Consiliul Electoral Suprem (YSK).
    Preşedintele YSK, Sadi Guven Imamoglu, candidat al Partidului Republican al Poporului (CHP), a primit 4.741.868 de voturi. Binali Yildirim, candidatul Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), de guvernământ, a strâns 3.935.453 de voturi, adică 44,99%, a adăugat Guven. Repreyentantul ZSK a mai declarat că partidele au termen până la mijlocul săptămânii viitoare să conteste rezultatele preliminare, iar rezultatele finale vor fi anunţate după încheierea procesului de contestaţii.  Prezenţa la urne a fost de 84,5%, cu 8,74 de milioane de voturi valide.  Peste 10,56 milioane de persoane au fost eligibile să îşi exprime votul la controversatul scrutin reluat de duminică.  Imamoglu câştigase scrutinul local la 31 martie, învingându-l pe Yildirim la o diferenţă de aproape 14.000 de voturi. Totuşi, la 6 mai, YSK a anulat votul, acceptând plângerile privind nereguli înaintate de partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, şi a dispus reluarea alegerilor pentru 23 iunie. 
    Rezultatele preliminare pentru scrutinul de duminică arată că Imamoglu şi-a mărit avansul în faţa lui Yildirim cu peste 800.000 de voturi

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: