Evenimentul Zilei > International > Rebeliune în Marea Britanie. Deputații nu mai suportă „republica socialistă” pe care le-o impune Boris Johnson
Rebeliune în Marea Britanie. Deputații nu mai suportă „republica socialistă” pe care le-o impune Boris Johnson

Rebeliune în Marea Britanie. Deputații nu mai suportă „republica socialistă” pe care le-o impune Boris Johnson

Deputații care au înclinat balanța victoriei în favoarea conservatorilor la ultimele alegeri sunt extrem de nemulțumiți de Boris Johnson și amenință cu rebeliunea.

Conservatorii care și-au câștigat mandatele în așa-zisul Zid Roșu (fieful istoric al partidului laburist) îl acuză pe Boris Johnson că a uitat de promisiunea de a „ridica nivelul” de trai în aceste regiuni  uitate ale Angliei.

Conservatorii scad în sondaje

Rebeliunea deputaților conservatori are la bază și o scădere de cinci puncte a partidului în sondaje săptămâna trecută – scădere care îi aduce pe laburiști pe primul loc în intenția de vot pentru prima dată din 2017.
Nemulțumirea parlamentarilor tory ar putea avea consecințe imediate pentru planurile lui Boris Johnson. Mulți au de gând să voteze împotriva creșterii contribuțiilor de asigurări naționale (NIC) pentru a plăti asistența socială .

Cerând să nu-i fie dezvăluită identitatea, un parlamentar a declarat pentru Sunday Express: „Mă simt de parcă m-am trezit într-o republică socialistă. Sunt lucruri ca în Alice în Țara Minunilor”.

O altă rebeliune ar putea surveni cu privire la continuarea liniei ferate HS2, despre care criticii susțin că îi va costa pe contribuabilii britanici până la 200 miliarde de lire sterline.

Nemulțumiri mari în East Midlands și West Midlands

Pentru a înrăutăți lucrurile, creșterea contribuțiilor de asigurări naționale (NIC) de 1,25 la sută vine alături de o altă creștere de 5 la sută a impozitului consiliului. Ambele au același scop- de a plăti asistența socială. O nouă analiză făcută de TaxPayers ‘Alliance (TPA) susține că acest „impozit Boris” va afecta profund electoratul din East Midlands, 6,44% și West Midlands și 6,43%, comparativ cu media britanică de 6,09 la sută
Fostul ministru Esther McVey, care a fondat Mișcarea Gulerului Albastru care i-a măturat pe laburiști din zonele Red Wall, a declarat furioasă: „Creșterea NIC înseamnă că oamenii din nord vor plăti în mod disproporționat mai mult pentru a oferi un beneficiu disproporționat Sudului. Nu aceasta este ideea mea de a crește nivelul .Politica este legată de încredere și cred că oricine crede că nu va supăorta nicio consecință de pe urma încălcarii promisiunilor electorale se înșală”. l-a avertizat McVey pe Boris Johnson, scrie Daily Express.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: