Evenimentul Zilei > Social > Realizare revoluționară. Testul de sânge care depistează 50 de tipuri de cancer. Studiile clinice sunt pe ultima sută de metri
Realizare revoluționară. Testul de sânge care depistează 50 de tipuri de cancer. Studiile clinice sunt pe ultima sută de metri

Realizare revoluționară. Testul de sânge care depistează 50 de tipuri de cancer. Studiile clinice sunt pe ultima sută de metri

Un test de sânge, produs de o companie produs de o companie americană ar putea detecta peste 50 de tipuri de cancer, înainte de apariția simptomelor.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a inițiat cel mai cuprinzător studiu clinic, ce va fi realizat la nivel global, pentru un test de sânge care ar putea revoluționa procedura de diagnosticare a cancerului. Este vorba despre testul de sânge Galleri, produs de compania Grail Inc, care poate fi utilizat pentru depistarea a peste 50 de tipuri de cancer. Acestea pot fi detectate înainte de apariția simptomelor asociate bolii necruțătoare, după cum informează Reuters.

Potrivit sursei citate, testul Galleri analizează ADN-ul dintr-o probă de sânge, iar apoi determină dacă există urme care provin din celule canceroase. Astfel, acesta va fi de mare ajutor în diagnosticarea cancerului, din timp, fapt ce va duce la o creștere semnificativă a ratelor de supraviețuire.

Testul de sânge va fi revoluționar în tratarea bolii

NHS, serviciul britanic de sănătate publică, a anunţat că intenţionează să recruteze 140.000 de voluntari în Anglia pentru acest studiu. Astfel, cercetarea este menită să stabilească eficacitatea testului ca parte dintr-un studiu clinic randomizat. Jumătate dintre participanţi vor realiza teste de sânge Galleri în cel mai scurt timp.

„Trebuie să studiem testul Galleri cu atenţie pentru a afla dacă poate reduce semnificativ numărul diagnosticelor de cancer într-un stadiu târziu”, a spus Peter Sasieni, profesor în domeniul prevenţiei cancerului la King’s College din Londra.

Potrivit spuselor sale, acest test poate fi revoluționar în procedura de depistare precoce a cancerelor, iar acest lucru va avea efecte benefice pentru tratarea pacienților.

„ Acest test se poate dovedi revoluţionar pentru detecţia precoce a cancerului şi suntem încântaţi că putem conduce această cercetare importantă”, a mai spus profesorul Sasieni.

Incidența cancerului în Marea Britanie

În Regatul Unit al Marii Britanii, cancerul de plămâni este pe departe cea mai frecventă cauză de deces asociată cancerului. Boala provoacă aproximativ o cincime din totalul deceselor legate de cancer. De asemenea, pe lângă cancerul de plămâni, cancerul de intestin şi cancerul de sân sunt asociate cu 45% dintre decesele provocate de cancer în Regatul Unit, potrivit NHS.

Compania americană din domeniul științelor vieții Illumina Inc a anunţat luna trecută că a finalizat achiziţia Grail Inc. contra sumei de 7,1 miliarde de dolari. Illumina a spus că va administra Grail separat de celelalte afaceri ale sale.

Grail Inc. este o companie americană de biotehnologie și farmaceutică, care a început în 2015 ca un start-up în San Francisco, California. Compania a început să dezvolte un test de sânge pentru depistarea precoce a cancerului pentru persoanele care nu prezintă simptome.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: