UPDATE: 17:16

Situaţia de la acest post de televiziune este foarte gravă ţinând cont că falimentul s-a pronunţat la data de 1 aprilie 2019 de către Curtea de Apel Bucureşti, care a respins planul de reorganizare propus de Realitatea Media S.A,

„Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă", se arată în decizia de luni a instanţei.  

 

Cozmin Guşă, acţionar Realiatea Media SA, a declarat atunci că „Dragnea şi cei din statul paralel şi-au văzut visul cu ochii".   „În această seară, în urmă cu o oră, au obţinut o decizie de intrare în faliment a Realitate Media. În acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea a reuşit să obţină acest lucru în instanţă. Noi tot speram că instanţa să nu ne dea această decizie. Dragnea şi cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni şi-au văzut visul cu ochii. Au reuşit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urmă cu o oră, să obţină o decizie la cererea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media", a anunţat Guşă la Realitatea TV.  

În decursul acestei dimineți, angajații Realitatea TV au fost întâmpinați la intrarea principală din sediu de către reprezentanții Willbrook cu o notă de evacuare.

Aceștia erau anunțați că vor putea intra doar pentru a ridica bunuri personale sau ale companiei, urmând ca birourile să fie evacuate.

UPDATE: Edward Pastia, directorul executiv Realitatea TV, a declarat pentru Paginademedia.ro că notificarea primită în această dimineață „a fost un exces administrativ al proprietarului clădirii”.

„A fost un exces administrativ al proprietarului cladirii. S-a rezolvat în această dimineață și urmează să avem discuții pentru clarificarea definitivă a situației, tot pe cale administrativă”, a spus Pastia.

„Din punctul nostru de vedere, suntem cu chiria la zi, iar contractul de chirie e valabil până la sfârșitul anului 2019”, a continuat el. “Emisia continua normal”, a mai punctat directorul postului TV pentru Paginademedia.ro.

 Mai exact, la intrarea în sediul de televiziune, angajații au primit câte o hârtie prin intermediul căreia li se comunică faptul că nu vor mai avea acces în clădire.

Nota primită de angajați îi anunță că au voie să intre numai in scopul preluării bunurilor.

„Către angajații Realitatea Media SA

Vă aducem la cunoștință următoarele:

Încetarea din data de 30.03.2019 a contractului de locațiune din data de 02.03.2016, în temeiul căruia Realitatea Media SA, în insolvență, ocupă spațiile din Clădirea Platinum situată la adresa București, Sector 1, Șos. București-Ploiești, nr. 172-176

Accesul în spațiile menționate este permis numai în scopul preluării bunurilor personale și/sau bunurilor companiei, în vederea evacuării birourilor”.

Ba mai mult, angajaților de la Realitatea li se permite să folosească numai ușa rotativă. În cazul în care aceștia ar dori să utilizeze ușile de evacuare, s-ar declanșa o alarmă.

„Ușile de evacuare din recepția principală, monitorizate:

Au fost anunțați de cei de la clădire că ușile de evacuare din recepția principală sunt monitorizate, deci obligatoriu folosiți numai ușa rotativă.

Asta înseamnă că la fiecare utilizare a ușilor de evacuare se declanșează o alarmă.

La sfârșit de lună se face un raport și cu ajutorul camerelor de supraveghere se constată cine a folosit ușa de evacuare.

Vor fi luate măsuri pentru cei care utilizează ușile de evacuare.”

Realitatea Media SA se află în insolvență de câțiva ani,  La începutul acestei luni, Curtea de Apel București a respins planul de reorganizare, urmând ca instanța să „trimită cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. Realitatea Media SA”.

Te-ar putea interesa și: