Evenimentul Zilei > Social > De cine depinde soarta Realitatea TV. Ce se va întâmpla cu postul de televiziune. Breaking news
De cine depinde soarta Realitatea TV. Ce se va întâmpla cu postul de televiziune. Breaking news

De cine depinde soarta Realitatea TV. Ce se va întâmpla cu postul de televiziune. Breaking news

Realitatea TV, postul de televiziune urmărit de sute de mii de români, se confruntă cu o situație de criză. Luni seară, Cozmin Gușă, în emisiunea moderată de Denise Rifai, a anunțat falimentul Realitatea TV. Curtea de Apel București a decis, luni, 1 aprilie 2019, intrarea în faliment a televiziunii Realitatea TV.

Curtea de Apel București a respins planul de reorganizare a Realitatea Media, firma care deține postul de televiziune Realitatea TV și a dispus intrarea acesteia în faliment. În această situație, Consiliul Naţional al Audiovizualului ar putea solicita retragerea licenței.

„Admite recursul. Modifică în parte sentința recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispozițiile sentinței recurate. Irevocabilă” se arată în decizia instanței.

Răzvan Popescu, unul dintre membri CNA, a ținut să facă o serie de precizări cu privire la situația postului de televiziune. Acesta a declarat că soarta Realitatea nu decide de CNA, ci de lichidatorul societății.

„Odată stabilit falimentul, se numeşte un lichidator, care va trece la lichidarea societăţii, respectiv, în principiu, vânzarea de active, inventarierea patrimoniului şi poate chiar oprirea activităţii, în funcţie de ce decide acesta”, a declarat Răsvan Popescu. Referitor la postul radio Realitatea FM, „din câte ştiu, fără să fiu un expert neapărat, cred că ANCOM poate retrage licenţa de emisie în caz de faliment, ceea ce, în perspectivă, duce şi la retragerea licenţei audiovizuale (de către CNA, n.r.)”.

Gușă l-a acuzat pentru această situație pe liderul PSD, Liviu Dragnea și pe fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea. Acesta a mai spus că presiunea politică s-a intensificat în ultima perioadă.

„Domnul Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în această seară, să obțină o decizie la cererea ANAF-ului, definitvă și irevocabilă, de intrare în faliment a Realității Media. Adică ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea și în guvernarea Ponta, practic acum aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, a reușit să obțină această decizie în instanță, care este neașteptată pentru noi.

Noi am obținut un plan de organizare aprobat, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor.Toate cifrele noastre erau în regulă. Venind acest șir de campanii electorale, Dragnea și ai săi nu au nevoie de Realitatea TV. Realitatea TV a rămas singura televiziune independentă, după ce și Digi a îngenuncheat. Nu era nevoie de Realitatea TV în campania electorală și, în condițiile în care statul român este atât de slab au existat o sumă de excese în ultima perioadă, pe o parte a am reușit să le dejucăm.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: