Curtea de Apel București  a respins planul de reorganizare a Realitatea Media, firma care deține postul de televiziune Realitatea TV și a dispus intrarea acesteia în faliment. În această situație, Consiliul Naţional al Audiovizualului ar putea solicita retragerea licenței.

 „Admite recursul. Modifică în parte sentința recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispozițiile sentinței recurate. Irevocabilă” se arată în decizia instanței. 

Gușă l-a acuzat pentru această situație pe liderul PSD, Liviu Dragnea și pe fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea. Acesta a mai spus că presiunea politică s-a intensificat în ultima perioadă.  În momentul anunțului, invitatul din platou era liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș.

„Domnul Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în această seară, să obțină o decizie la cererea ANAF-ului, definitvă și irevocabilă, de intrare în faliment a Realității Media. Adică ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea și în guvernarea Ponta, practic acum aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, a reușit să obțină această decizie în instanță, care este neașteptată pentru noi. Noi am obținut un plan de organizare aprobat, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor.Toate cifrele noastre erau în regulă. Venind acest șir de campanii electorale, Dragnea și ai săi nu au nevoie de Realitatea TV. Realitatea TV a rămas singura televiziune independentă, după ce și Digi a îngenuncheat. Nu era nevoie de Realitatea TV în campania electorală și, în condițiile în care statul român este atât de slab au existat o sumă de excese în ultima perioadă, pe o parte a am reușit să le dejucăm. Presiunea politică a fost prea mare. În ultimele trei săptămâni ni s-au blocat conturile de mai multe ori pentru a nu putea plăti nici utilitățile, nici salarii. S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM. Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi. Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros.Aveam un plan de reorganizare. Avem o altă licență de satelit, care este Realitatea PLUS” a transmis Gușă, conform g4media.ro.

 

Te-ar putea interesa și: