Evenimentul Zilei > Monden > Realitatea bate filmul. Mașina de lux a lui Tom Cruise, furată chiar de sub nasul bodyguarzilor săi
Realitatea bate filmul. Mașina de lux a lui Tom Cruise, furată chiar de sub nasul bodyguarzilor săi

Realitatea bate filmul. Mașina de lux a lui Tom Cruise, furată chiar de sub nasul bodyguarzilor săi

Cunoscutul actor Tom Cruise se află în această perioadă în Marea Britanie unde filmează pentru Mission: Impossible 7. El a avut parte de un episod neplăcut, și de data aceasta nu este scenă de film, ci cruda realitate. Actorul a fost furat, deși era păzit de o întreagă echipă de pază.

Unu dintre bodyguarzii lui Tom Cruise a sesizat, miercuri dimineața, că autoturismul BMW al actorului nu se află în parcarea hotelului în care erau cazați. A dat imediat alarma, scrie retetesivedete.ro.

Presa engleză scrie că Tom Cruise a fost foarte furios când a primit vestea. În afară că BMW-ul e o mașină de lux scumpă (100.000 de lire sterline), dar era prevăzută cu tot felul de sisteme de alarmă și securitate.

Cum au procedat hoții

Potrivit The Sun, hoții au folosit un scaner pentru a clona semnalul de pe butonul de aprindere al vehiculului, în timp ce acesta era parcat în fața The Grand Hotel din Birmingham.

O sursă a declarat jurnaliștilor englezi că mașina a fost recuperată de polițiști în scurt timp, dar din interior era totul furat:

„A fost recuperată de polițiști, deoarece a fost echipată cu un dispozitiv de urmărire electronică, dar totul din interiorul său a dispărut”.

Alte surse au spus că hoții au reușit să fure mașina în doar câteva minute după ce a fost lăsată în afara hotelului de către șoferul său.

Bunurile actorului au dispărut din mașină

Tom Cruise filmase câteva scene într-un centru comercial din Birmingham alături de co-starul său Hayley Atwell. Ei au fost inițial cazați într-un conac luxos din Kent și au zburat cu un elicopter la Birmingham. Mașina cu șofer i-a așteptat acolo ca să-i ducă la hotel, scrie Daily Mail.

În BMW erau bagajele și alte bunuri de valoare ale actorului. Hoții au furat totul înainte de a abandona autoturismul.

Poliția este în alertă, încercând să dea de urma hoților și să recupereze lucrurile starului american.

Surse din anchetă au spus că hoții au reușit să fure mașina în doar câteva minute după ce a fost lăsată în afara hotelului. Clădirea se află la doar două minute de mers pe jos de sediul poliției din West Midlands.

Garda de corp îl condusese pe Tom cu mașina la hotel. Se crede că BMW-ul nu se afla într-o parcare sigură, protejată de bariere, recomandată de hotel.

Conform polițiștilor, hoții ar fi folosit un scaner pentru a clona semnalul de pe butonul de aprindere al vehiculului, în timp ce acesta era parcat în fața The Grand Hotel din Birmingham.

Mașinile moderne folosesc intrarea fără cheie, iar escrocii captează semnale, făcând mașina să emită un mesaj către sistemul electronic, fără cheie.

Acest lucru poate păcăli sistemul mașinii să creadă că cheia este aproape și se va debloca. Odată ce hoțul se află în interiorul vehiculului, procesul poate fi repetat pentru a porni motorul.

The Sun a scris că firma BMW i-a trimis lui Tom Cruise o mașină de schimb identică, în câteva ore de la furt.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: