Evenimentul Zilei > Sport > Real Madrid și Barcelona, suspendate din Liga Campionilor. UEFA nu îi iartă pe „granzi”
Real Madrid și Barcelona, suspendate din Liga Campionilor. UEFA nu îi iartă pe „granzi”

Real Madrid și Barcelona, suspendate din Liga Campionilor. UEFA nu îi iartă pe „granzi”

Competițiile de fotbal europene nu vor mai fi la fel, dacă UEFA își va pune în practică intențiile și va demara procedura de suspendare pentru patru dintre cele mai titrate cluburi.

Patru dintre cele mai titrate cluburi de fotbal europene ar putea să nu mai participe la competiții organizate de UEFA. Este vorba despre FC Barcelona, Real Madrid, Juventus şi AC Milan. Măsura ar putea fi valabilă pentru o perioadă de doi ani și are legătură cu intenția de a organiza Superliga europeană.

UEFA intenţionează să decidă o suspendare, pentru doi ani, din competițiile europene, cluburile FC Barcelona, Real Madrid, Juventus şi AC Milan, aflate printre cele 12 cluburi fondatoare ale Supeligii.

Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal şi Tottenham ar fi ajuns la un acord cu forul de conducere al fotbalului european. Aceste cluburi au renunțat la Superligă pentru a rămâne loiale competiţiilor organizate de UEFA.

Potrivit ESPN, Internazionale Milano este, de asemenea, aproape de a ajunge la o înţelegere cu forul internațional al fotbalului european – UEFA.

Real, Barca, Juve și AC Milan se mențin pe poziții

Pe de altă parte, însă Real Madrid, Barcelona, ​​Juventus şi AC Milan nu sunt încă dispuse să renunţe la proiectul lor. Iar încăpățânarea aceasta ar putea să le aducă o sancțiune cu doi ani de suspendare.

Cele patru cluburi cluburi ar putea fi acuzate că au încălcat articolul 51 din statutul UEFA, care subliniază că echipele nu ar trebui să formeze alianţe pentru a se desprinde de competiţiile europene.

„Nu se pot forma combinaţii sau alianţe între cluburi afiliate, direct sau indirect, la diferite asociaţii membre UEFA fără permisiunea UEFA”, se arată în articolul cu pricina.

Rebelii au cerut permisiunea UEFA

ESPN a scris, de asemenea, că cele patru cluburi rebele insistă că au cerut UEFA „permisiunea” de a-şi crea competiţia şi „recunoaşterea” acesteia, fără să se separe și să părăsească organizația.

Proiectul Super Ligii europene a fost anunţat acum 3 săptămâni printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: