Evenimentul Zilei > Sport > Real Madrid, FC Barcelona și Juventus riscă sancțiuni grele pentru că nu renunță la răscoală. UEFA a deschis o procedură disciplinară
Real Madrid, FC Barcelona și Juventus riscă sancțiuni grele pentru că nu renunță la răscoală. UEFA a deschis o procedură disciplinară

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus riscă sancțiuni grele pentru că nu renunță la răscoală. UEFA a deschis o procedură disciplinară

Real, Barcelona și Juventus ar putea să fie suspendate din competițiile organizate de UEFA, din cauza proiectului Superligii Europei, la care nu vor să renunțe.

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino nu au revenit mai bune și fac în continuare opoziție. Cele trei cluburi din Spania și Italia nu vor să renunțe la ideea de-a crea Superliga Europei, iar UEFA a deschis o procedură disciplinară în acest caz.

La data de 12 mai au fost numiți mai mulţi inspectori etici şi disciplinari în acest dosar. Acum, forul european adeschis o procedură disciplinară împotriva celor trei cluburi. Comisia de Control şi Etică trebuie să stabilească acum potenţialele încălcări ale cadrului legal al UEFA comise de cele trei grupări rebele, în timp ce celelalte nouă cluburi care au promovat Superliga au scăpat de aceste proceduri în schimbul unor sancţiuni financiare uşoare.

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus dau în continuare bătăi de cap la UEFA

UEFA anunțase că va reforma Liga Campionilor, chiar înainte de răscoala marilor clburui. Oficialii de la Nyon au preferat mult timp să negocieze predarea rebelilor, mai degrabă decât pedepsirea acestora, conform Agerpres.

Dar, pentru că nu a reușit să convingă toate cluburile să revină, a optat pentru un răspuns disciplinar împotriva ultimilor trei recalcitranţi, fără a specifica totuşi de ce infracţiuni îi acuză.

Majoritatea cluburilor au revenit asupra deciziei

Statutul UEFA interzice însă orice regrupare sau alianţă între cluburi fără acordul său, iar printre sancţiunile prevăzute pentru cluburile care încalcă această regulă, cele mai grele sunt excluderea din competiţiile actuale sau viitoare”, precum şi „interzicerea tuturor activităţilor legate de fotbal pentru conducătorii acestora.

Pe 19 aprilie, fotbalul european a fost zguduit de anunţul privind apariţia unei noi competiţii, The Super League, guvernată de cluburile fondatoare: AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

La scurt timp, însă, în urma reacţiilor negative venite din toate părţile, cele şase cluburi engleze participante la acest proiect şi-au anunţat retragerea, urmate de alte trei echipe, două din Italia, Inter Milano şi AC Milan, şi cealaltă din Spania, Atletico Madrid.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: