Reacţii caustice inexplicabile din partea unor persoane faţă de concertul caritabil de ziua AUREI ION. Azi, tânăra eroină ar fi împlinit 25 de ani

Reacţii caustice inexplicabile din partea unor persoane faţă de concertul caritabil de ziua AUREI ION. Azi, tânăra eroină ar fi împlinit 25 de ani

Azi, 26 martie, Aura Ion ar fi împlinit 25 de ani. În amintirea eroinei decedate în accidentul aviatic din Apuseni, familia şi câţiva prieteni au organizat un concert caritabil care ca obiectiv sprijinul şi ajutorarea unor categorii sociale defavorizate: copii bolnavi de cancer şi leucemie, mame văduve, bătrâni şi copii abandonaţi.

Joi 26 martie 2015, începând cu ora 18:00, pe scena Parcului Crângaşi din Bucureşti, Asociaţia Caritabilă Aura Ion- alături de familie, prieteni şi voluntari inimoşi - în parteneriat cu: Mercy Charity Boutique, Fundaţia Comunitară Bucureşti, Galantom.ro, Agenţia de Print, Inpact Hub Bucureşti şi Andeli Design organizează un spectacol caritabil ȋn memoria Aurei Ion, eroina voluntar studentă la Medicină care şi-a pierdut viaţa ȋn accidentul aviatic din Munţii Apuseni ȋmpreună cu pilotul Adrian Iovan.

"La nici o zi după ce familia tinerei AURA ION, decedată în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, produs la data de 20.01.2015, a anunţat, în presă, organizarea cu prilejul zilei de 26.03.2015, când tânăra studentă ar fi împlinit vârsta de 25 de ani, a unui concert caritabil prin Asociaţia ce-i poartă numele, eveniment susţinut în mod voluntar de numeroase personalităţi, dar şi de oameni obişnuiţi, însă dedicaţi cu sufletul acţiunilor ce vin în sprijinul oamenilor încercaţi de soartă, a izbucnit pe internet o serie de mesaje/comentarii la adresa Aurei Ion, punându-se accentul pe eroismul acesteia, în fapt acesta fiind motivul discordiei pentru mulţi dintre semenii noştri.

Cei mai mulţi “protestează” printr-un limbaj peiorativ şi denigrant, contestându-i Aurei valoarea umană pentru simplul motiv că majoritatea presei, opinia publică, în general, a privit-o, a perceput-o ca pe o eroină a timpurilor noastre.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mulţi dintre cei ce au manifestat o atitudine ostilă faţă de evenimentul caritabil organizat cu ocazia zilei de naştere a Aurei Ion şi, implicit, faţă de eroismul tinerei, aduc în discuţie accidentul din Constanţa în care a fost implicat elicopterul SMURD, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, iar indignarea acestora se manifestă cu privire la faptul că aceste victime nu sunt considerate ca fiind eroi.

Faţă de toate opiniile exprimate (mai mult sau mai puţin în cunoştinţă de cauză), Familia Ion ţine să facă o scurtă o precizare „Încă de la producerea evenimentului din Lacul Siutghiol, de la finele lunii decembrie 2014, soldat cu 4 morţi în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD, precum şi în cazul accidentului privind elicopterul militar, prăbuşit în Judeţul Sibiu, soldat cu pierderea a opt vieţi, ne-am exprimat regretul pentru pierderea unor vieţi nevinovate, cu atât mai mult cu cât familia resimţisem şi resimţim durerea cauzată de dispariţia unei persoane dragi şi ne-am arătat compasiunea faţă de familiile îndurerate. Mai mult de atât, niciun moment nu le-a fost vreodatăcontestată valoarea de eroi naţionali, nici de către noi, nici de către presă, motiv pentru care nu înţelegem revolta, reacţiile şi afirmaţiile maliţioase ale unor persoane care nu fac altceva decât să facă dovada unei rele-credinţe, dând frâu liber unor speculaţii prin care atentează în mod direct şi fără niciun considerent, măcar plauzibil, la integritatea memoriei Aurei Ion, denigrând-o în mod gratuit.

Fiica, respectiv sora noastră se afla la data nefericitului eveniment, la fel ca şi celelalte victime ale celor două evenimente aviatice, într-o misiune, doar că, în cazul ei, participa în respectiva misiune – medicală de prelevare de organe – în mod voluntar, nefiind, deci, remunerată de către Statul Român. Participa din dorinţa de a cunoaşte, de a învăţa cum se face un transplant, se pregătea pentru viitor, pentru că, după cum probabil cunoaşteţi, în ţara noastră sunt foarte puţini specialişti în domeniul transplantului de organe. Într-adevăr se cere o pregătire specială pentru prelevarea de organe, este nevoie de cursuri speciale, însă Statul Român nu alocă fonduri pentru astfel de pregătire în timpul studenţiei, mai mult, orice student dedicat suportă din propriile fonduri orice cost pentru perfecţionarea, pregătirea sa.

Este ofensator cum unii oameni aruncă cu vorbe, oare nu se gândesc că, copilul acesta se afla în respectiva misiune pentru ca, într-o bună zi să salveze vieţi, poate tocmai vieţile unora dintre cei care, în mod deliberat, fac astfel de afirmaţii!

Numele fiicei, respectiv surorii noastre, numele AUREI ION, a fost asociat într-un mod halucinant, calomnios cu cel al doctorului Radu Zamfir, precum şi cu cel al pilotului Adrian Iovan, acum spunându-se, printre altele, că Adrian Iovan este cel care a ucis-o şi că Statul Român nu se face vinovat pentru incompetenţa acestuia.

Ţinem să precizăm în legătură cu aceste afirmaţii faptul că, avionul prăbuşit în ziua de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, nu a fost pilotat de către un singur pilot, mai mult de atât, NU Iovan a avizat zborul din 20 ianuarie 2014.

Vrem să mai facem o scurtă precizare faţă de toate speculaţiile, faţă de toate afirmaţiile nefondate şi denigratoare aruncate în presă prin intermediul rubricii „comentarii/păreri ce însoţesc fiecare articol ce o vizează pe Aura. Pentru un astfel de comentariu ce a pătat memoria Aurei Ion, familia l-a acţionat pe autor în judecată, urmând ca, pentru fiecare astfel de afirmaţie nejustificată, făcută în mod deliberat întru terfelirea imaginii eroinei sufletului nostru, să se acţioneze în consecinţă, pentru că nu vom permite pătarea numelui Aurei câtă vreme sufletul ei era unul curat şi s-a înălţat la Cer!

Este timpul ca fiecare dintre noi să răspundem, să ne asumăm consecinţele faptelor! Toate acţiunile noastre, ale familiei sunt pentru a păstra vie memoria Aurei şi pentru a-i duce mai departe unul dintre visele ei, acela de a-şi ajuta semenii, în acest sens acţionând şi pentru înfiinţarea Asociaţiei caritabile Aura Ion. Scopul nostru nu este de a ne îmbogăţi pe de urma morţii Aurei, a cărei moarte încă o deplângem şi o resimţim în fiecare moment al vieţii ulterioare zilei de 20 ianuarie 2014, pentru că pentru noi, familia, viaţa a căpătat două momente: viaţa de dinaintea şi viaţa de după producerea accidentului aviatic din Munţii Apuseni”, a declarat Familia Ion.