Rusia nu va avea drept de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 precum și la toate Campionatele Mondiale. Totodată, suspendarea afectează și participarea naționalei Rusiei la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022.

Potrivit sky.com, forul mondial anti-doping a recurs la această decizie după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor ruși. Rusia poate ataca suspendarea în 21 de zile pentru a face recurs la TAS (Tribunalul Sportiv de la Lausanne). „Sancțiunile recomandate au fost aprobate în unanimitate”, a spus un purtător de cuvânt al WADA, conform L’Equipe.

Presa rusă a reacționat imediat după decizia WADA:

Site-ul Gazeta.ru titrează: „Cea mai tristă zi din sport: WADA a executat Rusia. Sportivii ruși au fost excluși de la orice competiție majoră pentru următorii patru ani. Mai mult decât atât, Rusia nici nu poate găzdui competiții internaționale”.

Vesti.ru: „Sportivii pot concura în continuare la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru și fără imnul național, numai în cazul în care n-au fost implicați în scandaluri de dopaj. De asemenea, Rusia nu va mai putea găzdui competiții majore în următorii patru ani”.

The Moscow Times: „Sportivii pot concura în continuare la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru și fără imnul național, numai în cazul în care n-au fost implicați în scandaluri de dopaj. De asemenea, Rusia nu va mai putea găzdui competiții majore în următorii patru ani”.