Evenimentul Zilei > Politica > Reacția lui Victor Ponta la demiterea lui Stelian Ion: „Nu poți să conduci guvernul când un ministru îți blochează activitatea”
Reacția lui Victor Ponta la demiterea lui Stelian Ion: „Nu poți să conduci guvernul când un ministru îți blochează activitatea”

Reacția lui Victor Ponta la demiterea lui Stelian Ion: „Nu poți să conduci guvernul când un ministru îți blochează activitatea”

Liderul Pro România, Victor Ponta, este de acord cu decizia actualului premier, Florin Cîțu de a-l demite din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Fost premier, Victor Ponta a comentat, într-o postare pe Facebook, decizia lui Florin Cîțu de demitere de la conducerea Ministerului Justiției pe Stelian Ion. Victor Ponta a precizat că un premier nu poate conduce atunci când un ministru îi blochează activitatea.

„Am fost prim-ministru și ministru (în guverne conduse de alți premieri) – lucrurile pentru mine sunt foarte clare: Nu poți să conduci Guvernul când un ministru, indiferent cum îl cheamă și de la ce partid este, îți blochează activitatea din motive strict politice! Dacă se întâmplă asta, în calitate de șef al guvernului» îi propui imediat revocarea! Punct!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul premier a îndemnat PNL să scoată USR PLUS de la guvernare, arătând că nu se poate guverna cu acest partid.

„Dar lucrurile acum sunt mult mai grave – absolut toți oamenii cu mintea întreagă și experiență politică au spus că NU poți să guvernezi cu cei de la USR – PLUS. Că sunt total lipsiți de maturitate, responsabilitate și competență necesară. Că influențele și interesele «externe» ale lui Cioloș și Armand adăugate la «pafarismul» lui Barna și la «talibanismul» și aroganță absurdă al multor altora din acest Partid vor aduce doar haos și dezastru pentru România!”, a mai scris Victor Ponta.

Oamenii de rând vor plăti pentru USR PLUS

El a atras atenția că cei care vor plăti pentru aducerea USR la putere, ca și pentru scoaterea acestora de la guvernare va fi plătit de românii de rând.

„Prețul pentru aducerea acestor oameni la «Putere», ca și pentru ejectarea lor – îl vor plăti nevinovatii – adică românii! Cu salariile și pensiile lor mâncate de inflație, cu firmele românești băgate în faliment, cu spitale și școli nepregătite încă la peste un and de la începutul Pandemiei! Cei cu adevărat vinovați se vor spală pe mâini că Pilat din Pont!

Ejectarea USR PLUS dintr-un guvern în care nu trebuiau niciodată să fie acceptați este doar «cronica unei morți anunțate»! Dar prețul pentru Criză economică și social – trebuie plătită tot de ei și de cei care i-au votat crezând în «Fata Morgana» – și nu de către oamenii obișnuiți!”, a mai scris Victor Ponta pe Facebook.

Stelian Ion a fost demis de premierul Florin Cîțu

Reacția lui Victor Ponta a venit la scurtă vreme după ce premierul Florin Cîțu a anunțat demiterea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. 

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, reproșându-i că nu a reușit să-și ducă la capăt obiectivele, printre care se numără și desființarea SIIJ. Declarațiile prim-ministrului vin în contextul în care USR-PLUS nu a dorit să aprobe, miercuri, proiectul de investiții Anghel Saligny. Florin Cîțu a anunțat că a trimis deja la Cotroceni decizia de revocare, iar în locul lui Stelian Ion l-a propus, ca intermiar, Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne.

„Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înțelege importanța investițiilor României. Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție de la USR-PLUS să aibă înțelegerea și responsabilitatea să nu aleagă ieșirea la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale”, a mai spus Florin Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: