Evenimentul Zilei > Politica > Reacţia lui Orban după remanierea lui Nazare: Aş vrea să cred că nu-i vorba despre răzbunare
Reacţia lui Orban după remanierea lui Nazare: Aş vrea să cred că nu-i vorba despre răzbunare

Reacţia lui Orban după remanierea lui Nazare: Aş vrea să cred că nu-i vorba despre răzbunare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că remanierea ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, a încălcat protocolul încheiat după revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii.

„Cel care l-a propus pe domnul Nazare este chiar Florin Cîţu. (n.r. – a fost întrebat dacă s-a discutat cu el despre această decizie) Nu am obiceiul să redau discuţiile avute între patru ochi. Nu există niciun motiv serios pentru remanierea aceasta. Statutul PNL impune prezentarea candidaturii şi votul în BPN.

O astfel de discuţie trebuia făcută şi în PNL, şi în coaliţie. Deocamdată este un fapt şi în momentul de faţă nu pot face altceva decât să-mi exprim punctul de vedere şi să repet că revocarea din funcţie nu are la bază explicaţii obiective.

Orban a simţit ceva, dar evită să spună mai multe

Vom discuta acest subiect (n.r. – despre cine i-ar putea lua locul lui Alexandru Nazare în Ministerul Finanţelor). Am înţeles că va fi interimar chiar premierul la Finanţe… Aş vrea să sper că nu e nicio legătură între revocare şi rectificarea bugetară (n.r. – jurnaliştii i-au spus că interimatul durează 45 de zile. Vreau să cred şi sper că nu are legătură că faptul că Nazare n-a apărut în poză (n.r. – s-a referit la imaginea în care mai mulţi liberali au arătat că susţin candidatura lui Cîţu la şefia PNL; Nazare a lipsit din acel grup).

Aş vrea să cred că nu este nicio răzbunare, deşi mi-e greu să cred asta”, a declarat Orban. Despre acest subiect, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că Ludovic Orban a fost informat, dar nu știe dacă a fost de acord.

La 25 septembrie, Cîţu şi Orban se întâlnesc la Congresul PNL, la care se va vota cine va fi preşedintele PNL.

Alexandru Nazare a reacţionat în forţă

La puţin timp după ce a primit vestea-şoc în şedinţa de guvern, Alexandru Nazare i-a transmis un mesaj dur lui Cîțu şi a dezvăluit care ar fi jocurile din spatele deciziei luate de premierul României.

„Dacă se ia o decizie, ea aparţine premierului, aşa spune Constituţia. Eu nu vreau să comentez niciun fel de scenariu. Dacă avem o decizie oficială, atunci voi comenta.

Prim-ministrul este singurul care poate face evaluările miniştrilor. Nu o dată a spus asta. Probabil va veni cu explicaţii. Niciun fel de remaniere nu se va face fără o discuţie cu liderii coaliţiei, iar dacă se va face o remaniere sunt absolut convinsă că se va discuta cu toţi”, a declarat senatoarea Alina Gorghiu înainte ca remanierea să fie confirmată.

PNL

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: