Evenimentul Zilei > Social > EVZ TV. „Dosare de presă”. Răzvan Dumitrescu a intrat în istoria presei într-un pulover gri: „M-am opus cu vehemență, dar n-am putut”
VIDEO

EVZ TV. „Dosare de presă”. Răzvan Dumitrescu a intrat în istoria presei într-un pulover gri: „M-am opus cu vehemență, dar n-am putut”

Așa cum Petre Roman a intrat în politică într-un pulover roșu, Răzvan Dumitrescu a intrat în jurnalism într-un pulover gri. Ne povestește chiar vedeta postului de televiziune Antena 3, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro.

Răzvan Dumitrescu a terminat Facultatea de Electronică în vara lui 1989. A lucrat pentru scurt timp la Curtea de Argeș, la Electro Argeș, și, după Revoluție, la CCSIT-CE, la Băneasa. Și-a dat seama repede că cercetarea în România e în agonie, așa că s-a reorientat.

Jurnalistul a povestit în cadrul emisiunii ”Dosare de presă”, pe evz.ro, cum și unde și-a început cariera de ziarist.

„Am luat ziarul „România Liberă” și am văzut anunț la SOTI, inginer de studio, inginer de nu-știu-ce… M-am dus și eu la SOTI. Am zis, Televiziune, Platou, Sunet… Televizoare mâncam pe varză. Adu-ți aminte că în 90 veneau second-hand-uri, televizoare color de afară. Câte mi-au trecut prin mână… Împreună cu băieții le reglam, le mai depanam, ca să înțelegi, că ne preocupa chestia asta.

M-am dus acolo, la SOTI, în ziua de, cu telefon prealabil, era o coadă acolo… Toți, cred că, veniseră după anunțuri. Dar erau împreună și cu cei care veniseră ca să devină jurnaliști la SOTI. Era o singură coadă. În aceeași zi cu Esca am pășit în SOTI. Andreea Berecleanu a venit mai târziu”, a povestit Răzvan Dumitrescu.

Ziua care i-a schimbat viața

Tânărul inginer electronist a fost remarcat imediat și a fost invitat să dea o probă de dicție.

„În momentul în care ne-am așezat la coada aia, ieșea din când în când cineva și ne mai chema pe câte cineva. Era un singur șir, repet, nu erau mai multe. La un moment dat iese o doamnă, și cică „Tu, intră aici”. „Păi eu am venit pentru inginer”. „Nu, vino aici”.

Era Marilena Rotaru. Și m-a pus să dau o probă de voce. Am prezentat primul jurnal. În seara aia, în puloverul cu care am fost la coada respectivă. M-am opus cu vehemență, dar n-am putut.

A venit și Andreea Esca în același lot cu noi. Împreună ne-au băgat la jurnal în seara aia. De la o probă de voce. Chestia aia mi-a schimbat cumva tot destinul. Pentru că am vrut să fiu inginer de studio și am intrat pe altă ușă.

Marilena Rotaru ne-a învățat de la zero tot. Împreună cu, Dumnezeu s-o odihnească, Ștefana Bratu, cu Vartan Arachelian și așa mai departe. Deci aia a fost începutul, cu SOTI”, a mai spus jurnalistul.