Răzvan Burleanu, președintele FRF, a făcut din nou un apel către Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, pentru redeschiderea „Arenei Naționale”. Șeful de la „Casa Fotbalului” i-a dat un ultimatum edilului și a anunțat că va organiza partida dintre România și Spania (27 martie), la Cluj, dacă cel mai mare stadion al țării nu va fi redeschis.

„Săptămâna trecută am trimis o scrisoare deschisă Consiliului General al Primăriei Capitalei în care ceream, ca împreună să ne asumăm răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naţionalei. Astăzi, observăm că lucrurile se mişcă foarte greu. Avem temeiul legal pentru redeschiderea stadionului. Îi solicit public, încă o dată, primarului interimar să-şi asume răspunderea alături de FRF pentru redeschiderea Arenei Naţionale. Redeschirea stadionului are o miză naţională, dar se pare că primarul interimar al Capitelei nu înţelege acest lucru. Ne holbăm la Arena Naţională ca la drobul de sare din povestea lui Creangă. Dacă vreţi ca lumea să-şi amintească de dumnevoastră nu mai pierdeţi timpul cu afişe electorale, ci luaţi decizii. Ceea ce face astăzi primarul nu este management, ci populism. Adresez public Primăriei Capitalei rugămintea de a trimite stadionul în administrarea FRF. Îi transmitem un ultimatum: aşteptăm până la mâine la prânz decizia Primăriei Capitalei. Dacă până mâine la prânz nu primim un răspuns mergem la Cluj şi transformăm Clujul în capitala fotbalului românesc. Nu sunt încântat de această variantă pentru că le-am comunicat spaniolilor că vom juca la Bucureşti şi pentru că nu avem certitudinea că gazonul de la Cluj poate face faţă la două meciuri. Este un prejudiciu pe care Primăria Bucureşti îl aduce şi luăm în calcul şi o acţiune în instanţă”, a spus Burleanu.

Și selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat că amicalul cu Spania ar trebui se se dispute în București. „Trebuie făcut tot ce e cu putință pentru ca partida cu Spania să se joace la București. Sunt convins că atât FRF, cât și cei de la Primăria Capitalei își vor asuma răspunderea și jocul să se dispute pe Arena Națională”, a spus Iordănescu la Digi Sport.

Te-ar putea interesa și: