Evenimentul Zilei > Social > Razie fulger ieri noapte în Centrul Vechi. Polițiștii au luat la puricat cluburile. De ce au fost amendați patronii cu 20.000 de lei
Razie fulger ieri noapte în Centrul Vechi. Polițiștii au luat la puricat cluburile. De ce au fost amendați patronii cu 20.000 de lei

Razie fulger ieri noapte în Centrul Vechi. Polițiștii au luat la puricat cluburile. De ce au fost amendați patronii cu 20.000 de lei

20.000 de lei. La atât se ridică cuantumul amenzilor aplicate într-o singură noapte, de vineri spre sâmbătă, de către reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Contravențiile au fost date pentru nerespectarea regulilor privind casele de marcat și a celor legate de paza bunurilor şi protecţia persoanelor, potrivit Agerpres.

În mai multe cluburi din zona Centrului Vechi al Capitalei, au fost aplicate, ieri noapte, amenzi în valoare de peste 20.000 de lei, fiind constatate mai multe nereguli în urma unor controale efectuate de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Nu mai puțin de 80 de poliţişti din cadrul DGPMB, însoțiți de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, și ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăşurat controale la mai multe cluburi din perimetrul Centrului Vechi.

S-a verificat legalitatea funcţionarii acestor societăţi comerciale, legalitatea actelor de comerţ şi existenţa autorizaţiilor necesare funcţionării.

„Pentru nereguli legate de casele de marcat, de respectarea legii privind paza bunurilor şi protecţia persoanelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 20.000 lei. De asemenea, în zilele următoare, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale urmează a prezenta documentele care nu au fost găsite la punctele de lucru. În funcţie de datele ce au rezultat în urma acestor verificări, documentele vor fi prezentate Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Serviciilor de Investigarea Criminalităţii Economice şi de Ordine Publică din Poliţia Capitalei”, se arată în comunicatul, emis sâmbătă, al DGPMB.

În toate cluburile verificate au fost constate abateri de la legislaţia incidentă aspectelor ce au făcut obiectul controlului.

Acţiunile se circumscriu activităţilor Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.