Evenimentul Zilei > Actualitate > Razie de amploare pe litoral. Turiști cu alcool și droguri la volan
Razie de amploare pe litoral. Turiști cu alcool și droguri la volan

Razie de amploare pe litoral. Turiști cu alcool și droguri la volan

Polițiștii din Constanța, sub coordonarea Direcției Rutiere din IGPR, au organizat o acțiune de amploare pentru depistarea șoferilor care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Au fost reținute 27 de permise de conducere, 25 dintre acestea fiind suspendate pentru consum de alcool la volan.

Acțiunea polițiștilor de la Rutieră a început imediat după miezul nopții, fiind verificați sute de șoferi de pe litoral. În acest context, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, dintre care 6 pentru alcool și 1 pentru substanțe psihoactive (cannabis).  Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, au fost aplicate 25 de amenzi în valoare de aproape 25.000 de lei, cele mai multe fiind pentru alcool. Au fost reținute, astfel, 27 de permise de conducere, 25, pentru alcool, unul pentru substanțe psihoactive și unul pentru alte abateri.

Un turist, de 33 de ani, din Suceava, a fost oprit, în jurul orei 01.00, de polițiștii Biroului Rutier Constanța,  pe bulevardul Mamaia din Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul a declarat senin că băuse doar o bere.

Un turist, de 32 de ani, din Iași, oprit în stațiunea Mamaia, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. În urma testării cu aparatul drug-test rezultatul a fost pozitiv (cannabis). Mașina i-a fost controlată, amănunțit, de către oamenii legii. Iar la ora 2:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, în stațiunea Mamaia, aparatul etilotest arătând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Fără permis de conducere a rămas și un tânăr de 23 de ani din Călărași, care avea o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Iar un turist, de 43 de ani, din Ilfov, a fost dus la spital pentru probe biologioce după ce  afost prins conducând cu o concentrație alcoolică de de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Șoferii de pe litoral au fost insă “mai penali” decât turiștii. Un bărbat de 48 de ani, din Ovidiu,  conducea mașina, la ora 5:00 dimineața, aproape în comă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1, 16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orei 6:00, un tânăr de 26 de ani, din Năvodari, conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia Nord, având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, pe lângă suspendarea permisului, s-au întocmit dosare penale. (Foto IPJ Constanta)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: