Evenimentul Zilei > Actualitate > Răzbunarea menajerei filipineze. Ce le-a făcut patronilor care au umilit-o
Răzbunarea menajerei filipineze. Ce le-a făcut patronilor care au umilit-o

Răzbunarea menajerei filipineze. Ce le-a făcut patronilor care au umilit-o

O menajeră din Filipine s-a răzbunat pe patronii care au umilit-o și au refuzat să-i plătească salariul, recurgând la un gest care i-a adus o lună de închisoare.

Menajera filipineză a fost condamnată la o lună de închisoare de judecătorii din Singapore pentru comiterea mai multor infracțiuni împotriva membrilor familiei la care lucre. Aceasta a recunoscut că a scos apă din toaletă și a umplut vasul din care beau patronii săi. Mai mult, a scuipat în apa de băut și a furat mai multe produse cosmetice.

Gozar Rose Magtanong, așa cum se numește menajera, în vârstă de 32 de ani, a recurs la aceste acte de răzbunare din cauză că era nemulțumită de condițiile în care lucra. Chiar și așa, ea a fost acuzată că a scuipat în apa potabilă şi că furat produse cosmetice în valoare de câteva sute de dolari de la angajatorii ei.

Familia pentru care a lucrat menajera a descoperit furtișagurile după ce a instalat mai multe camere de supraveghere în locuință. Informația a ajuns în presa locală dintr-un raport al instanței de judecată care a investigat cazul, după cum a relatat ziarul Today din Singapore.

Confruntată cu imaginile, menajera a recunoscut toate infracțiunile pe care le-a comis, mai ales că a fost amenințată și cu concedierea. Imaginile surprinse de camerele video arată că acuzata a scuipat în vasul cu apă potabilă al familiei la care lucra.

Judecătorul nu s-a lăsat înduplecat de pledoaria avocatului acuzatei

În fața judecătorilor, avocaţii lui Magtanong au susţinut că femeia s-a răzbunat deorece a fost supusă unor tratamente foarte rele. Astfel, patronii i-au luat telefonul mobil și nu au mai lăsat-o să comunice, i-au dat mâncare proastă. Iar ceea ce a fost și mai grav, a fost patronii au refuzat să-i plătească salariul vreme de două luni de zile.

Aceste justificări nu au stârnit empatia judecătorului, care a precizat că avea la dispoziție și alte mijloace pentru a-și comunica nemulțumirile. El a pronunțat această condamnare la o lună de închisoare menajera filipineză pentru ceea ce a făcut.

„În cazul în care aveţi nemulţumiri, aveţi la dispoziţie canale legitime (pentru comunicarea lor), dar nu este corect să procedaţi astfel”, i-a spus judecătorul care a instrumentat cazul, acuzatei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: