1. M. C. este cel care amenință un profesor cu moartea dincu cauza faptului că acesta nu l-ar fi tratat corect .

Dr. Abel-Albert Policiuc este cel vizat în clipul în care studentul ţine în mână o armă albă și lansează amenințări groaznice.

„Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică!

Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”,  transmite tânărul conform bzi.ro.

După cele întâmplate, decanul Facultății de Informatică, conf. univ. dr. Adrian Iftene, a demarat o anchetă și a propus exmatricularea studentului.

La rândul său, profesorul Abel-Albert Policiuc a făcut deja plângere la Poliție. Cel vizat de ameninţarea de tip interlop nu își amintește de cel care l-a vizat.

Profesosul a încercat să-şi amintească dacă a avut conflicte sau nemulțumiri legat de modul în care i-a evaluat pe studenți la cursuri, dar n-a reuşit să găsească vreun caz.

„Din filmare, probabil că acesta este un fost student de-al meu. Voi analiza situația pentru a stabili cum voi proceda.

Din ce-mi amintesc, nu am avut conflicte sau nemulțumiri venite din partea studenților mei”, a spus drd. Abel-Albert Policiuc jurnliştilor ieşeni.

După ce s-a dus vorba în oraş despre ameninţarea sa interlopă, dar şi după ce filmarea a intrat în atenţia poliţiştilor, studentul a dat înapoi.

Conform decanului, acesta a susţinut că totul n-a fost decât un pamflet. În plus, studentul de la Facultatea de Informatică şi-a prezentat scuzele celui ameninţat.

„Este studentul nostru, dar nu pot face public numele său din motive lesne de înțeles! Am văzut filmarea!

Studentul a spus că a vrut să facă un pamflet…. A trimis doar unui prieten clipul, acesta trimițându-l pe un grup.

De acolo, filmarea a fost transmisă mai departe și a ajuns inclusiv la mine. Vom vedea ce spune ancheta Poliției, deoarece colegul nostru a făcut deja o plângere oficială.

Apoi, am decis în calitate de decan să convoc Consiliul de Administrație al Facultății.

Decizia le aparține colegilor mei, dar propunerea mea este de exmatriculare a studentului.

Este inadmisibil și de netolerat un asemenea gest și o asemenea atitudine!”, a precizat conf. univ. dr. Adrian Iftene.

Pentru aceste amenințări cu moartea, studentul riscă o amendă sau o pedeapsă cuprinsă între trei luni și un an de inchisoare, potrivit Noului Cod penal.